DutchEnglish

Dry Needling

Dry Needling stamt uit Canada waar het sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw een effectieve behandeling is. Wij passen dry needling al enkele jaren met goed resultaat toe.
Over Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt die op deze wijze snel en langdurig ontspannen raken. Bij dry needling wordt gebruik gemaakt van een ‘droge naald’. Er wordt geen vloeistof in de spier gespoten.

Meer behandelmogelijkheden

Behalve dry needling bieden we ook andere behandelmogelijkheden die de effectiviteit van de behandeling ten goede komen. Voor een overzicht van onze behandelmogelijkheden klik hier onder.

Ik wil een afspraak maken

Wil je een afspraak maken?

Dry Needling

Dry needling is een zogeheten triggerpointbehandeling met een dun naaldje. Een andere naam voor triggerpoint is spierknoop. Een triggerpoint is een lokale verdikking in de spier, die vaak wordt veroorzaakt door overbelasting. Dit veroorzaakt pijn en bewegingsbeperking van een gewricht doordat de spier strakker is aangespannen dan normaal.

 

Het naaldje dat gebruikt wordt is dusdanig dun, dat het niet of nauwelijks voelbaar bij het inbrengen in de huid. Als het triggerpoint wordt geraakt, veroorzaakt dit een twitch - een krachtige spieraanspanning gevolgd door een gevoel van ontspanning in de betreffende spier. Ook kan uitstraling worden waargenomen worden op een andere plek van de aangedane spier. Dit noemen we refered pain: de vaak herkenbare pijn die mensen aangeven bij hun klacht.

 

Na de toepassing van dry needling is vaak meteen merkbaar dat de beweeglijkheid toeneemt. Wel kan de spier wat beurs aanvoelen, enigszins vergelijkbaar met kramp. Dit gevoel verdwijnt vanzelf. Wel is het raadzaam veel water te drinken en rekoefeningen voor de geprikte regio uit te voeren om de spier te ondersteunen in het herstelproces.
De rekoefeningen worden met je doorgenomen na afloop van de behandeling.

Wij staan klaar voor je

Heb je vragen voor ons? Neem contact met ons op

Hoe ziet de behandeling er uit?

Tijdens de behandeling met dry needling lig je op de behandelbank en wordt het naaldje in de huid gebracht. Vervolgens beweegt het naaldje naar het triggerpoint. Dat kan een twitch of refered pain geven. Het is belangrijk dat je aangeeft wat je voelt – de behandeling mag geen pijn doen. Je geeft daarmee nuttige informatie aan de fysiotherapeut. Na afloop van de behandeling krijg je rekoefeningen mee om de ontspanning van de spier te waarborgen en de beweeglijkheid te optimaliseren. Als de behandeling effect sorteert kan worden besloten de procedure te herhalen tijdens een volgend consult.
Specifieke behandelingen - dry needling - 2

1

Intake
Tijdens de intake wordt jouw fysieke probleem in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

2

Behandeling
Tijdens het consult waar dry needling wordt toegepast, word je behandeld in ligstand (rug-buik- of zijligging). De behandeling duurt circa 20 minuten. Aansluitend volgt uitleg over je huiswerkoefeningen om het effect van de therapie te optimaliseren.

3

Huiswerkoefeningen
Na een behandeling met dry needling krijg je huiswerkoefeningen mee (veelal rekoefeningen) en een uitleg over wat je de eerste 24 uur moet doen en kunt verwachten.

4

Vervolgafspraak
Er wordt een vervolgafspraak met je gepland. Tijdens deze vervolgafspraak wordt er kort geëvalueerd en de verdere revalidatie met je besproken.

Behandelingen voor

Behandeling - oefentherapie - 01

Oefentherapie

Tijdens de oefentherapie zoeken wij naar tekortkomingen en/of beperkingen die er op dat moment zijn: beweeglijkheid, balans, coördinatie, krachtuithoudingsvermogen, kracht en snelheid. Die verschillen per individu. Je krijgt derhalve oefentherapie die op maat is toegesneden.

Specifieke behandelingen - mulligan - 01

Mulligan concept

Het Mulligan concept is een veilige en effectieve manier van het mobiliseren van gewrichten. De therapie is pijnvrij, dient direct verbetering te geven welke verbetering langdurig moet aanhouden.

Specifieke behandelingen - shockwave - 1

Shockwave

Shockwave is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige 'schokgolven', die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden. Zo hebben deze golven op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect.

Specifieke behandelingen - medical taping - 01

Medical Taping Concept

Wij tapen geregeld volgens het concept van medical taping om een langdurig effect van de behandeling te bereiken.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.