DutchEnglish

Isokinetische krachttest

De isokinetische krachttest kan worden ingezet bij rug-, schouder- en knieklachten. Je behandelend fysiotherapeut bespreekt met jou of deze test noodzakelijk is.
Over de isokinetische krachttest

Wij maken veel gebruik van deze test om de vooruitgang binnen de revalidatie te monitoren en de oefentherapie op mogelijke tekorten bij te stellen.

Meer behandelmogelijkheden

Behalve deze krachttest bieden we ook andere behandelmogelijkheden. Voor een overzicht klik hieronder.

Ik wil een afspraak maken

Wil je een afspraak maken?

Isokinetische krachttest

Deze test wordt veelvuldig uitgevoerd bij rug-, schouder- en knieklachten. Het is een krachtproef waarbij de spieren rond het gewricht of de rug maximaal worden belast. De behandelend fysiotherapeut bepaalt of die belasting verantwoord is. De test wordt uitgevoerd als je al enige tijd bij ons revalideert.

 

Indien een prothese is geplaatst (knie- of schouderprothese) kom je niet in aanmerking voor deze test. We kunnen evenwel de spierkracht rond het gewricht op een andere, minder belastend wijze analyseren.

 

Bij de schoudertest worden de spieren rond het schoudergewricht getest (endo- en exorotatoren), bij de knietest zijn dit de quadriceps en de hamstrings, bij de rug-test gaat het om de rug- en buikspieren. De uitkomst van de test wordt verwerkt in je revalidatietraject.

 

Indien noodzakelijk wordt de test op termijn herhaald om de progressie van de revalidatie in kaart te brengen en het oefenprogramma eventueel aan te passen.

 

Let op: het apparaat waar de isokinetische krachttest op wordt uitgevoerd staat alleen op onze locaties in Delft en Den Haag op het sweelinckplein. De rugtest kan alleen worden uitgevoerd in Den Haag.

Wij staan klaar voor je

Heb je vragen voor ons? Neem contact met ons op

Hoe werkt het?

Als je de isokenetische krachttest doet is het van belang dat je eerst een warming up hebt gedaan: kom op de fiets naar de praktijk of arriveer tien minuten eerder om te beginnen met fietsen op de hometrainer (bij een knietest) of de roeimachine (bij de rug- of schoudertest). Na de warming up neemt je plaats op het Cybex apparaat. Bij de schouder- en knietest beginnen we altijd met de niet-aangedane zijde van het lichaam. Aansluitend wordt de geblesseerde zijde getest. De fysiotherapeut die de test afneemt begeleid jou stap voor stap. De uitkomsten van de test worden nadien besproken.
specifieke behandelingen - Krachtmeting - 2

1

Intake
Tijdens de intake wordt jouw fysieke probleem in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

2

Behandeling
Tijdens de isokinetische krachttest zal het aangedane gewricht getest worden en de uitslag met je besproken worden. De duur van de test en de bespreking is circa 30 minuten.

3

Huiswerkoefeningen
Na deze test zullen de huiswerkoefeningen eventueel aangepast worden door je behandelend fysiotherapeut.

4

Vervolgafspraak
Indien noodzakelijk wordt er een afspraak voor een nieuwe test gepland. Tijdens de vervolgafspraak wordt kort geรซvalueerd en zullen de oefeningen eventueel worden aangepast.

Behandelingen voor

Behandeling - oefentherapie - 01

Oefentherapie

Tijdens de oefentherapie zoeken wij naar tekortkomingen en/of beperkingen die er op dat moment zijn: beweeglijkheid, balans, coรถrdinatie, krachtuithoudingsvermogen, kracht en snelheid. Die verschillen per individu. Je krijgt derhalve oefentherapie die op maat is toegesneden.

Schoenadvies:loopanalyse - 01

Loopanalyse en/of schoenadvies

Tijdens de loopanalyse worden je oude schoenen beoordeeld. Je dient enkele keren voor de camera op en neer te lopen om je looppatroon te filmen en te analyseren. Vervolgens loop je enige malen voor de camera op blote voeten en, indien noodzakelijk, op gecorrigeerde schoenen om het verschil te beoordelen. Daarna wordt het looppatroon beeldje voor beeldje beoordeeld om te bepalen of er compensatie vanuit de voeten, knieรซn en/of heup/bekken plaatsvind en kan er een passend schoenadvies gegeven worden.

Behandeling - manuele therapie - 01

Manuele Therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten, anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Daartoe gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

Specifieke behandelingen - dry needling - 1

Dry Needling

Dry needling is het inbrengen van een โ€˜drogeโ€™ naald (zonder toevoeging van medicatie) in de aangedane spier(en). De behandeling resulteert vaak in pijnvermindering en een verbeterde mobiliteit van de betreffende spieren en gewrichten.

Specifieke behandelingen - mulligan - 01

Mulligan concept

Het Mulligan concept is een veilige en effectieve manier van het mobiliseren van gewrichten. De therapie is pijnvrij, dient direct verbetering te geven welke verbetering langdurig moet aanhouden.

Specifieke behandelingen - shockwave - 1

Shockwave

Shockwave is een behandeltechniek waarbij patiรซnten worden blootgesteld aan krachtige 'schokgolven', die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden. Zo hebben deze golven op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect.

Specifieke behandelingen - medical taping - 01

Medical Taping Concept

Wij tapen geregeld volgens het concept van medical taping om een langdurig effect van de behandeling te bereiken.

Specifieke behandelingen - echografie - 01

Echografie

Aan de hand van echografie kunnen we de pezen en spieren beoordelen die betrokken kunnen zijn bij de klacht. Dit zorgt er voor dat de behandeling beter afgestemd kan worden op de structuur die is aangedaan.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.