DutchEnglish

Schouderklachten

In de afgelopen 30 jaar hebben wij zeer veel kennis opgedaan met de revalidatie van patiënten met schouderklachten na een operatie, maar ook bij schouderklachten zonder medische ingreep.
Schouderklachten

Schouderklachten komen vaak voor en zijn goed te behandelen met fysiotherapie. Klink hier om een afspraak te maken.

Onze aanpak

Tijdens de intake kijkt de fysiotherapeut met jou naar de mogelijke oorzaak van de klachten. Vervolgens wordt een herstelplan opgesteld.

Behandelingen

De behandeling is gericht zijn op het verbeteren van de belastbaarheid van de schouder om uiteindelijk weer te kunnen functioneren.

Alles over Schouderklachten

Schouderklachten hebben veel verschillende oorzaken. Een goede analyse van het probleem is daarom essentieel voordat met behandeling kan worden begonnen. Fysioplein helpt jou bij deze intake goed te kijken naar de bron van de klachten. Door middel van verschillende testen, zoals met een spierkrachttest of echografisch onderzoek, kijken wij naar de aard van de klacht. Vervolgens kiezen we de aanpak die bij het probleem hoort.

 

Fysioplein behandelt veel schouderklachten na een operatie zoals een schouderprothese, Labrumrepair, Latarjet, Cuffrepair, Biceps tenodese/tenotomie. De revalidatie na zo’n operatie vereist een specialistische aanpak om een goed herstel te bereiken.

 

Daarnaast zien wij ook veel schouderklachten zonder dat er een operatieve ingreep heeft plaatsgevonden. Als je een (sport)trauma hebt gehad en last hebt van schouder uit de kom/schouderluxatie, een schouderbreuk, peesontsteking of een slijmbeurs ontsteking/bursitis, is  het raadzaam de schouder te laten onderzoeken door een van onze fysiotherapeuten. In samenspraak met jou wordt een behandelplan gemaakt. Ook bij spier/peesklachten rond de schouder is een snelle beoordeling belangrijk zodat het geen chronische blessure wordt. 

 

Spier- en peesklachten rond de schouder komen vaak voor. Deze klachten vergen weer een andere aanpak dan revalidatie na een operatie. Dit wordt uitgelegd tijdens de intake.

Speciaal voor patiënten met schouderklachten hebben wij een aantal schouderzorgplannen ontwikkeld. Het schouderzorgplan is een persoonlijk behandelplan, waarin jouw behandeltraject precies wordt afgestemd op je klachten. Na het uitvoeren van een aantal testen en het invullen van een vragenlijst wordt bepaald welk schouderzorgplan het beste voor jou geschikt is. Fysioplein beschikt over test- en meetinstrumenten om de effecten van jouw behandeling te meten.

Specifieke Schouderklachten

Schouderklachten - Peesruptuur - 01

(Gedeeltelijk) gescheurde schouderpees

Meer weten over de behandeling van een gescheurde schouderpees? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Schouderklachten - Peesruptuur - 01

Peesontsteking

Meer weten over de revalidatie bij tendinitisklachten of gedeeltelijk gescheurde pezen rond de schouder? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Schouderklachten - schouderluxatie - 01

Schouderluxatie (schouder uit de kom)

Meer weten over revalidatie bij een schouderluxatie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Schouderklachten - schouderoperatie - 01

Schouderoperatie

Meer weten over revalidatie na een schouderoperatie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten. 

 

Schouderklachten - slijmbeursontsteking - 01

Bursitis (slijmbeursontsteking)

Bij bursitis heb je een ontsteking van je slijmbeurs. Bursitis wordt ook wel slijmbeursontsteking genoemd. Klik hier voor onze behandelplannen!

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Onze aanpak

Tijdens de intake wordt de klacht in kaart gebracht aan de hand van een kort vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Na het intakegesprek wordt een behandelplan opgesteld en met jou besproken. Vervolgens wordt begonnen met de behandeling. Gedurende het revalidatietraject zal er op gezette tijden worden geëvalueerd. Deze toetsen bestaan uit testen en/of vragenlijsten die met jou worden besproken. Daarna wordt het verdere behandelplan uitgestippeld.
intake

Tijdens de intake wordt jouw schouderprobleem in kaart gebracht aan de hand van een kort vraaggesprek en lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en een planning gemaakt.

Behandeling

Schouderklachten worden volgens een van onze zorgplannen behandeld. Een zorgplan is speciaal ontwikkeld voor jouw schouderaandoening en laat goede resultaten zie

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden er testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie in beeld te brengen. De uitkomst wordt besproken en het behandelplan wordt eventueel aangepast.

Behandelingen voor Schouderklachten

Behandeling - oefentherapie - 01

Oefentherapie

Tijdens de oefentherapie zoeken wij naar tekortkomingen en/of beperkingen die er op dat moment zijn: beweeglijkheid, balans, coördinatie, krachtuithoudingsvermogen, kracht en snelheid. Die verschillen per individu. Je krijgt derhalve oefentherapie die op maat is toegesneden.

Behandeling - manuele therapie - 01

Manuele Therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten, anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Daartoe gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

Specifieke behandelingen - dry needling - 1

Dry Needling

Dry needling is het inbrengen van een ‘droge’ naald (zonder toevoeging van medicatie) in de aangedane spier(en). De behandeling resulteert vaak in pijnvermindering en een verbeterde mobiliteit van de betreffende spieren en gewrichten.

Specifieke behandelingen - mulligan - 01

Mulligan concept

Het Mulligan concept is een veilige en effectieve manier van het mobiliseren van gewrichten. De therapie is pijnvrij, dient direct verbetering te geven welke verbetering langdurig moet aanhouden.

Specifieke behandelingen - medical taping - 01

Medical Taping Concept

Wij tapen geregeld volgens het concept van medical taping om een langdurig effect van de behandeling te bereiken.

specifieke behandelingen - Krachtmeting - 1

Isokinetische krachttest

Deze test wordt veel gebruikt binnen onze revalidatietrajecten om te beoordelen waar je staat in de revalidatie, wat de vervolgstappen zijn in het herstel en of er begonnen kan worden met (deels) sporthervatting.

Specifieke behandelingen - echografie - 01

Echografie

Aan de hand van echografie kunnen we de pezen en spieren beoordelen die betrokken kunnen zijn bij de klacht. Dit zorgt er voor dat de behandeling beter afgestemd kan worden op de structuur die is aangedaan.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.