DutchEnglish

Shockwave

Shockwave wordt toegepast bij verschillende peesklachten, waarbij geluidstrillingen naar de aangedane pees worden geleid. Het shockwave apparaat staat op onze locatie Benoordenhout, Den Haag.
Over shockwave

Wij maken vaak gebruik van shockwave bij pees-gerelateerde klachten. Daarnaast doe je oefeningen om het effect van de behandeling te optimaliseren.

Meer behandelmogelijkheden

Behalve shockwave bieden we ook andere behandelmogelijkheden aan als deze de behandeling ten goede komen. Voor een overzicht klik hieronder.

Ik wil een afspraak maken

Afspraak maken?

Shockwave

Shockwave wordt binnen de fysiotherapie hoofdzakelijk gebruikt bij langdurige peesklachten. Meestal wordt hiervoor een minimale klachtenduur van drie maanden genomen. Shockwave kan ingezet worden bij peesklachten met verkalkingen (calcificaties) in de pees, maar ook bij langdurige peesklachten zonder dat er iets aan de pees te zien is.

 

Bij de shockwavebehandeling komt de patiënt één tot twee keer per week langs voor therapie. De behandeling wordt zes keer herhaald. Het effect van de shockwave kan direct al voor tijdelijke pijndemping zorgen. Een ‘beurse’ na-reactie is mogelijk.

 

De klacht zal gedurende de behandelingen langzaam afnemen. Aanvullend op de shockwave behandeling zal er in de meeste gevallen ook een oefenprogramma gemaakt worden, specifiek voor jouw klacht.
Shockwave therapie kent over het algemeen geen ernstige bijwerkingen.

 

Het vervelendste bijeffect is dat de behandeling zelf vaak als pijnlijk/onprettig wordt ervaren. Jouw fysiotherapeut neemt de behandeling uitvoerig met je door.

 

Voor een aandoening als hielspoor is shockwave één van de voorkeursbehandelingen. Voor andere pees gerelateerde klachten geniet soms fysiotherapie zonder shockwave de voorkeur als eerste behandelstrategie.

Wij staan klaar voor je

Heb je vragen voor ons? Neem contact met ons op

Hoe werkt het?

Bij de shockwave behandeling wordt er gebruikt gemaakt van een apparaat dat, zoals de naam al zegt, schokgolven produceert. Door te zorgen dat de schokgolf bij de aangedane plek/structuur terecht komt, worden de doorbloeding en het herstelmechanisme van de aangedane structuur geactiveerd. Er zijn twee soorten shockwave therapie – de radiale shockwave therapie en gefocusseerde shockwave therapie. Bij Fysioplein gebruiken we radiale shockwave therapie, ook wel extracorporale shockwave therapie geheten. Bij radiale shockwave wordt gebruikt gemaakt van een behandelkop die op de huid wordt gezet en met een mechanische shockgolf het gewenste weefsel bereikt. Daardoor is radiale shockwavetherapie goed geschikt voor veel peesklachten.
Specifieke behandelingen - shockwave - 2

1

Intake
Tijdens de intake wordt jouw fysieke probleem in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

2

Behandeling
Tijdens een behandeling met shockwave zal de aangedane pees behandeld worden. Aansluitend worden huiswerkoefeningen doorgenomen. De duur van de behandeling is circa 30 minuten.

3

Huiswerkoefeningen
Na een behandeling zul je huiswerkoefeningen meekrijgen om het effect van behandeling te optimaliseren.

4

Vervolgafspraak
Indien noodzakelijk wordt een vervolgafspraak gepland. Tijdens deze vervolgafspraak vindt een korte evaluatie plaats van de voorgaande behandeling. Indien noodzakelijk wordt manuele therapie toegepast. Ook de oefeningen kunnen worden aangepast.

Behandelingen voor

Schoenadvies:loopanalyse - 01

Loopanalyse en/of schoenadvies

Tijdens de loopanalyse worden je oude schoenen beoordeeld. Je dient enkele keren voor de camera op en neer te lopen om je looppatroon te filmen en te analyseren. Vervolgens loop je enige malen voor de camera op blote voeten en, indien noodzakelijk, op gecorrigeerde schoenen om het verschil te beoordelen. Daarna wordt het looppatroon beeldje voor beeldje beoordeeld om te bepalen of er compensatie vanuit de voeten, knieën en/of heup/bekken plaatsvind en kan er een passend schoenadvies gegeven worden.

Behandeling - manuele therapie - 01

Manuele Therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten, anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Daartoe gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

Specifieke behandelingen - dry needling - 1

Dry Needling

Dry needling is het inbrengen van een ‘droge’ naald (zonder toevoeging van medicatie) in de aangedane spier(en). De behandeling resulteert vaak in pijnvermindering en een verbeterde mobiliteit van de betreffende spieren en gewrichten.

Specifieke behandelingen - mulligan - 01

Mulligan concept

Het Mulligan concept is een veilige en effectieve manier van het mobiliseren van gewrichten. De therapie is pijnvrij, dient direct verbetering te geven welke verbetering langdurig moet aanhouden.

Specifieke behandelingen - medical taping - 01

Medical Taping Concept

Wij tapen geregeld volgens het concept van medical taping om een langdurig effect van de behandeling te bereiken.

specifieke behandelingen - Krachtmeting - 1

Isokinetische krachttest

Deze test wordt veel gebruikt binnen onze revalidatietrajecten om te beoordelen waar je staat in de revalidatie, wat de vervolgstappen zijn in het herstel en of er begonnen kan worden met (deels) sporthervatting.

Specifieke behandelingen - echografie - 01

Echografie

Aan de hand van echografie kunnen we de pezen en spieren beoordelen die betrokken kunnen zijn bij de klacht. Dit zorgt er voor dat de behandeling beter afgestemd kan worden op de structuur die is aangedaan.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.