DutchEnglish

Voetklachten

In de afgelopen 30 jaar hebben wij veel kennis opgedaan in het revalideren van mensen met voetklachten na een operatie, maar ook bij voetblessures zonder operatie.
Voetklachten

Voetklachten komen vaak voor en zijn goed te behandelen met fysiotherapie. Klik hier om een afspraak te maken.

Onze aanpak

Tijdens de intake kijkt de fysiotherapeut samen met jou naar de mogelijke oorzaak van de klachten. Vervolgens wordt een herstelplan gemaakt.

Behandelingen

De behandeling is gericht op verbetering van de belastbaarheid van de voet.

Alles over Voetklachten

Voetklachten kunnen ontstaan door overbelasting, een trauma of een operatie. Een vaak voorkomende voetklacht is hielspoor. Je hebt dan pijn in de voet ter hoogte van het hielbeen aan de onderzijde van de voet. Deze klacht is goed te behandelen met fysiotherapie.

 

Daarnaast komt een afwijkende stand van de grote teen (hallux valgus) vaak voor. De grote teen staat dan te veel gericht naar de andere tenen gericht en geeft pijn in het gebied van de grote teen. Fysiotherapie is de aangewezen behandelmethode. Als behandeling onvoldoende resultaat geeft kan een operatieve ingreep door een orthopedisch chirurg worden overwogen.

 

Een breuk van een van de middenvoetsbeentjes komt eveneens frequent voor. Fysiotherapie is belangrijk om de belastbaarheid te verbeteren als je uit het gips komt of een periode van rust voorgeschreven hebt gekregen door de behandelend arts.

 

Speciaal voor mensen met voetklachten hebben wij voetzorgplannen ontwikkeld. Het zorgplan is een persoonlijk behandelplan, waarin jouw behandeltraject precies wordt afgestemd op jouw klachten. Na het uitvoeren van een aantal testen en het invullen van vragenlijsten wordt bepaald welk zorgplan voor jou het meest geschikt is. Er zijn speciale test- en meetinstrumenten om de effecten van jouw behandeling te meten.

Specifieke Voetklachten

Voetklachten - voetoperaties - 01

Voetoperaties

Meer weten over revalidatie na een voetoperatie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Voetklachten - Hielspoor - 01

Hielspoor

Meer weten over revalidatie na een hielspoor? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Onze aanpak

Tijdens de intake wordt de klacht in kaart gebracht aan de hand van een kort vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Daarna wordt een behandelplan met jou besproken, waarna begonnen wordt met de behandeling. Gedurende het revalidatietraject worden er op gezette tijden geëvalueerd. Deze toetsen bestaan uit testen en/of vragenlijsten, die met jou worden besproken. Vervolgens wordt het verdere behandelplan uitgestippeld.
Intake

Tijdens de intake wordt jouw voetprobleem in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. De bevindingen worden met jou besproken.

Behandelplan

Als je voetklachten hebt word je volgens een van onze zorgplannen behandeld. Die zijn speciaal ontwikkeld voor voetklachten en laten goede resultaten zien.

Behandeling

Als je voetklachten hebt word je volgens een van onze zorgplannen behandeld. Die zijn speciaal ontwikkeld voor voetklachten en laten goede resultaten zien.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden er testen afgenomen en vragenlijsten ingevuld om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geëvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Behandelingen voor Voetklachten

Behandeling - oefentherapie - 01

Oefentherapie

Tijdens de oefentherapie zoeken wij naar tekortkomingen en/of beperkingen die er op dat moment zijn: beweeglijkheid, balans, coördinatie, krachtuithoudingsvermogen, kracht en snelheid. Die verschillen per individu. Je krijgt derhalve oefentherapie die op maat is toegesneden.

Schoenadvies:loopanalyse - 01

Loopanalyse en/of schoenadvies

Tijdens de loopanalyse worden je oude schoenen beoordeeld. Je dient enkele keren voor de camera op en neer te lopen om je looppatroon te filmen en te analyseren. Vervolgens loop je enige malen voor de camera op blote voeten en, indien noodzakelijk, op gecorrigeerde schoenen om het verschil te beoordelen. Daarna wordt het looppatroon beeldje voor beeldje beoordeeld om te bepalen of er compensatie vanuit de voeten, knieën en/of heup/bekken plaatsvind en kan er een passend schoenadvies gegeven worden.

Behandeling - manuele therapie - 01

Manuele Therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten, anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Daartoe gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

Specifieke behandelingen - dry needling - 1

Dry Needling

Dry needling is het inbrengen van een ‘droge’ naald (zonder toevoeging van medicatie) in de aangedane spier(en). De behandeling resulteert vaak in pijnvermindering en een verbeterde mobiliteit van de betreffende spieren en gewrichten.

Specifieke behandelingen - mulligan - 01

Mulligan concept

Het Mulligan concept is een veilige en effectieve manier van het mobiliseren van gewrichten. De therapie is pijnvrij, dient direct verbetering te geven welke verbetering langdurig moet aanhouden.

Specifieke behandelingen - medical taping - 01

Medical Taping Concept

Wij tapen geregeld volgens het concept van medical taping om een langdurig effect van de behandeling te bereiken.

Specifieke behandelingen - echografie - 01

Echografie

Aan de hand van echografie kunnen we de pezen en spieren beoordelen die betrokken kunnen zijn bij de klacht. Dit zorgt er voor dat de behandeling beter afgestemd kan worden op de structuur die is aangedaan.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.