DutchEnglish

Heup- en liesklachten

In de afgelopen 30 jaar hebben wij veel kennis opgedaan met het revalideren van mensen met heupklachten na een operatie, maar ook bij heup- en liesklachten zonder operatie.
Heup- en liesklachten

Heup- en liesklachten komen vaak voor en zijn goed te behandelen. Maak hier een afspraak maken om je heup- en of liesklacht te laten beoordelen.

Onze aanpak

Tijdens de intake kijkt de fysiotherapeut met jou naar de mogelijke oorzaak van de klachten. Vervolgens wordt een herstelplan gemaakt.

Behandelingen

De behandeling is gericht op het verbeteren van de belastbaarheid van de heup en/of de lies om je uiteindelijk weer te laten functioneren.

Alles over Heup- en liesklachten

Heup- en liesklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Een goede analyse van het probleem is daarom essentieel voordat er met de behandeling wordt begonnen. Fysioplein helpt jou door tijdens de intake goed te kijken naar de bron van de klachten. Door middel van verschillende testen of echografisch onderzoek, brengen we de aard van het probleem in beeld. Vervolgens kiezen we voor een aanpak die hierbij het beste aansluit.

 

Fysioplein ziet veel heupklachten na een operatie zoals een nieuwe heup (totale heupprothese), heup- arthroscopieën en andere heupoperaties. De revalidatie na zo’n operatie vereist een specialistische aanpak om een goed herstel te bereiken.

 

Daarnaast ziet Fysioplein ook veel heupklachten zonder dat een operatie heeft plaatsgevonden.
Als je heup- of liespijn, een snapping hip of heupartrose heb is het raadzaam de heup te laten onderzoeken door een van onze fysiotherapeuten. In samenspraak met jou wordt een behandelplan opgesteld.

 

Veel voorkomende spierblessures in de heupregio zijn liesklachten en bilklachten. Die komen dikwijls door overbelasting of een blessure tijdens het sporten. Zo’n klacht kan echter ook uit het heupgewricht of rug komen. Het is dus van belang tijdens het onderzoek duidelijk te krijgen waar de klacht vandaan komt om het juiste behandelplan op te stellen.

 

Speciaal voor mensen met heup- en liesklachten hebben wij een aantal zorgplannen ontwikkeld. Het zorgplan is een persoonlijk behandelplan, waarin jouw behandeltraject precies wordt afgestemd op je klachten.

Specifieke Heup- en liesklachten

Heupklachten - Heupartrhose - 01

Slijtage (artrose) van de heup

Meer weten over de revalidatie bij slijtage (artrose) van de heup? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Heupklachten - heupprothese - 01

Heupprothese

Meer weten over de revalidatie na een heupprothese? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Heupklachten - Bilklachten - 01

Bilklachten

Meer weten over de revalidatie bij slijtage (artrose) van de heup? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Onze aanpak

Tijdens de intake wordt de klacht geanalyseerd aan de hand van een kort vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Na het intakegesprek wordt een behandelplan met jou besproken en wordt begonnen met de behandeling. Gedurende het revalidatietraject wordt er op gezette geëvalueerd. Deze testmoment bestaat uit testen en/of vragenlijsten die besproken worden met jou. Daarna wordt het verdere behandelplan uitgestippeld.
Intake

Tijdens de intake zal jouw heup- of liesprobleem in kaart gebracht worden aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt het behandelplan besproken, waarin is weergegeven welke therapie heeft beste is.

Behandeling

Als je heup- of liesklachten hebt wordt je volgens een van onze zorgplannen behandeld. Dit plan is speciaal ontwikkeld voor deze klachten en laat goede resultaten zien.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden er testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geëvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Behandelingen voor Heup- en liesklachten

Behandeling - oefentherapie - 01

Oefentherapie

Tijdens de oefentherapie zoeken wij naar tekortkomingen en/of beperkingen die er op dat moment zijn: beweeglijkheid, balans, coördinatie, krachtuithoudingsvermogen, kracht en snelheid. Die verschillen per individu. Je krijgt derhalve oefentherapie die op maat is toegesneden.

Schoenadvies:loopanalyse - 01

Loopanalyse en/of schoenadvies

Tijdens de loopanalyse worden je oude schoenen beoordeeld. Je dient enkele keren voor de camera op en neer te lopen om je looppatroon te filmen en te analyseren. Vervolgens loop je enige malen voor de camera op blote voeten en, indien noodzakelijk, op gecorrigeerde schoenen om het verschil te beoordelen. Daarna wordt het looppatroon beeldje voor beeldje beoordeeld om te bepalen of er compensatie vanuit de voeten, knieën en/of heup/bekken plaatsvind en kan er een passend schoenadvies gegeven worden.

Behandeling - manuele therapie - 01

Manuele Therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten, anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Daartoe gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

Specifieke behandelingen - dry needling - 1

Dry Needling

Dry needling is het inbrengen van een ‘droge’ naald (zonder toevoeging van medicatie) in de aangedane spier(en). De behandeling resulteert vaak in pijnvermindering en een verbeterde mobiliteit van de betreffende spieren en gewrichten.

Specifieke behandelingen - mulligan - 01

Mulligan concept

Het Mulligan concept is een veilige en effectieve manier van het mobiliseren van gewrichten. De therapie is pijnvrij, dient direct verbetering te geven welke verbetering langdurig moet aanhouden.

Specifieke behandelingen - shockwave - 1

Shockwave

Shockwave is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige 'schokgolven', die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden. Zo hebben deze golven op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect.

Specifieke behandelingen - medical taping - 01

Medical Taping Concept

Wij tapen geregeld volgens het concept van medical taping om een langdurig effect van de behandeling te bereiken.

specifieke behandelingen - Krachtmeting - 1

Isokinetische krachttest

Deze test wordt veel gebruikt binnen onze revalidatietrajecten om te beoordelen waar je staat in de revalidatie, wat de vervolgstappen zijn in het herstel en of er begonnen kan worden met (deels) sporthervatting.

Specifieke behandelingen - echografie - 01

Echografie

Aan de hand van echografie kunnen we de pezen en spieren beoordelen die betrokken kunnen zijn bij de klacht. Dit zorgt er voor dat de behandeling beter afgestemd kan worden op de structuur die is aangedaan.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.