Bilklachten

Meer weten over de revalidatie bij bilklachten?

Meer weten over de revalidatie bij bilklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Behandeling bij bilklachten

De duur van de behandeling bij bilklachten is sterk afhankelijk van de doelen die jij jezelf stelt en de aard van de klacht. Lees meer over de revalidatie op deze pagina.

Ik wil een afspraak maken

Heb je bilklachten en ben je geïnteresseerd in onze aanpak? Maak hier een afspraak.

Bilklachten

Klachten aan de bil kunnen verschillende oorzaken hebben. Een goede analyse van het probleem is daarom essentieel voordat er met de behandeling wordt begonnen. Fysioplein helpt jou door tijdens de intake goed te kijken naar de bron van de klachten. Door middel van verschillende testen brengen we de aard van het probleem in beeld. Vervolgens kiezen we voor een aanpak die hierbij het beste aansluit.

We zien bilklachten regelmatig bij mensen die trainen/oefenen op lenigheid (Yoga en Pilatus) waarbij de bilspier(en) overbelast/overrekt zijn geraakt.
Ook is het bekend dat lage rugklachten uitstralende pijnklachten kunnen geven in de bilspieren.
Daarnaast kan een beperkte mobiliteit van de heup bilklachten geven.
Een foutief looppatroon kan deze bilklachten ook veroorzaken. Het is derhalve belangrijk om naar het (hard)looppatroon te kijken en de schoenen te beoordelen aan de hand van een loopanalyse en schoenadvies.

Speciaal voor mensen met bilklachten hebben wij een zorgplan ontwikkeld. Het zorgplan is een persoonlijk behandelplan, waarin jouw behandeltraject wordt afgestemd op je klachten.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over je Bilklachten, neem dan contact met ons op.

Revalidatie

Je revalidatie is specifiek gericht op de doelen die jij zelf stelt. De eerste fase is het onder controle krijgen van de pijn en het verbeteren van de beweeglijkheid van de heup en de bilspieren. Daarna volgt training om de belastbaarheid van de bilspieren te vergroten om weer goed te functioneren in het dagelijks leven. Tijdens de laatste fase zal er sport-specifiek getraind worden om vanuit daar weer gedoceerd in te stromen in je sport.

Intake

Tijdens de intake wordt jouw bilklacht in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarin staat wat de beste behandeling is voor jou.

Behandeling

Wanneer je bilklachten hebt word je volgens ons zorgplan behandeld. Dit zorgplan is speciaal ontwikkeld voor mensen met bilklachten en laat goede resultaten zien.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geëvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Revalidatie

Je revalidatie is specifiek gericht op de doelen die jij zelf stelt. De eerste fase is het onder controle krijgen van de pijn en het verbeteren van de beweeglijkheid van de heup en de bilspieren. Daarna volgt training om de belastbaarheid van de bilspieren te vergroten om weer goed te functioneren in het dagelijks leven. Tijdens de laatste fase zal er sport-specifiek getraind worden om vanuit daar weer gedoceerd in te stromen in je sport.

Heupklachten - Bilklachten - 01

Overige informatie bij bilklachten

In beginsel kun je na het revalidatietraject weer sporten zonder beperkingen. Om herhaling van klachten te voorkomen krijg je adviezen en huiswerkoefeningen mee.

Andere heupklachten

Schouderklachten - Peesruptuur - 01

(Gedeeltelijk) gescheurde schouderpees

Meer weten over de behandeling van een gescheurde schouderpees? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Onderbeenklachten - Shin Split - 01

Shin-splintklachten (scheenbeenvliesontsteking)

Meer weten over de revalidatie bij shin-splintklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Schouderklachten - Peesruptuur - 01

Peesontsteking

Meer weten over de revalidatie bij tendinitisklachten of gedeeltelijk gescheurde pezen rond de schouder? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Bovenbeenklachten - Quadriceps - 01

Quadriceps klachten

Meer weten over de revalidatie bij quadricepsklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Heupklachten - 01

Heup- en liesklachten

Enkelklachten - enkeloperatie - 01

Enkeloperatie

Meer weten over revalidatie na een enkeloperatie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Enkelklachten - Enkeldistorsie - 01

Verzwikte enkel (enkeldistortie)

Meer weten over revalidatie na een enkeldistorsie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Enkelklachten - Enkelbreuk - 01

Enkelbreuk

Meer weten over revalidatie na een enkelbreuk? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Onderbeenklachten - Kuitblessures(kuitklachten) - 01

Kuitklachten (zweepslag)

Meer weten over de revalidatie bij kuitklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Bovenbeenklachten - Hamstring - 01

Hamstringklachten

Meer weten over de revalidatie bij hamstringklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Bovenbeenklachten - 01

Spierklachten in het bovenbeen

Vaak zitten de klachten in de hamstrings (achterkant bovenbeen) of aan de voorzijde van het bovenbeen (quadriceps). Heb je last van liesklachten, klik dan hier

Onderbeenklachten - 01

Klachten in het onderbeen

Vaak zitten de klachten in de kuitspier, waarbij veel mensen aangeven dat het “er in geschoten is” tijdens een sprint. Ook kun je last hebben van je scheenbenen. Dit noemen wij shinsplint of scheenbeenvlies ontsteking.

enkelklachten - 01

Enkelklachten

Voetklachten - 01

Voetklachten

Heb je voetklachten (voetpijn, vergroeiing van de grote teen/hallux valgus, vragen over inlegzolen), neem contact met ons op. Staat jouw klacht niet in onderstaand rijtje? Informeer wat wij voor je kunnen betekenen.

armklachten - 01

Armklachten

Rugklachten - 01

Rugklachten

Schouderklachten - 01

Schouderklachten

Heb je last van je schouder, schouder uit de kom of bursitis, dan gebruiken we echografie om de beschadiging te bepalen. Staat jouw schouderklacht niet in onderstaand rijtje? Ook dan kunnen wij jou helpen.

Nekklachten - 01

Nekklachten

knieklachten - 01

Knieklachten

specifieke klacht - Enkelklachten - achillespeesruptuur - 01

Achillespeesklachten

Wil je meer weten over revalidatie bij achillespeesklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Voetklachten - voetoperaties - 01

Voetoperaties

Meer weten over revalidatie na een voetoperatie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Heupklachten - Heupartrhose - 01

Slijtage (artrose) van de heup

Meer weten over de revalidatie bij slijtage (artrose) van de heup? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Knieklachten - kniedistorsie - 01

Verdraaide of verrekte knie

Bij een kniedistorsie is het belangrijk de knie te laten onderzoeken om letsel uit te sluiten. Voor meer informatie over een verdraaide knie klik hier.

Knieklachten - meniscusaandoeningen - 01

Meniscusklachten

Meer weten over de revalidatie bij meniscusklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.