Enkeloperatie

Fysioplein is de specialist in de regio Den Haag, Delft en Rotterdam op het gebied van revalidatie na een enkeloperatie.
Meer over enkeloperaties

Meer weten over revalidatie na een enkeloperatie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Behandeling van enkelklachten na een operatie

Het behandeltraject na een enkeloperatie is sterk afhankelijk van de ernst van de operatie, het beleid na de operatie en het type letsel ten tijde van de operatie. Lees meer over enkeloperaties op deze pagina.

Ik wil een afspraak maken

Heb je een enkeloperatie ondergaan en mag je van de chirurg beginnen met de revalidatie? Maak hier een afspraak.

Heb je een enkeloperatie gehad?

Als je een enkeloperatie hebt ondergaan is het belangrijk zo snel mogelijk te beginnen met fysiotherapie. Uiteraard moet de chirurg hiervoor toestemming geven. Soms mag je pas later beginnen omdat de structuren die zijn geopereerd nog niet belast mogen worden.

 

De eerste fase is gericht op afname van zwelling en pijn en toename van de beweeglijkheid van de enkel. De bewegelijkheid is belangrijk om uiteindelijk in je dagelijks leven en sport zo min mogelijk beperkingen te ervaren.

 

Als de beweeglijkheid geoptimaliseerd is kan begonnen worden met krachtsopbouw om zo de belastbaarheid en de functionaliteit van de enkel te verbeteren. Deze kracht heb je nodig om bijvoorbeeld een flinke wandeling te kunnen maken, maar ook om de stabiliteit van het enkelgewricht te behouden.

 

Als de krachtsfase goed doorlopen is wordt er getraind op sport-specifieke doelen. In deze fase is er aandacht voor explosiviteit van de spieren rond het enkelgewricht en wordt er begonnen met hardlopen.

 

Voordat je begint met hardlopen wordt er gekeken naar je schoeisel. Er wordt een loopanalyse uitgevoerd, resulterend in een schoenadvies. Schoenen vormen de basis van het looppatroon en kunnen een belangrijke oorzaak zijn van het ontwikkelen van enkelklachten.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over je Enkeloperatie, neem dan contact met ons op.

Revalidatie

Jouw revalidatie is specifiek gericht op de door jouzelf gestelde doelen. In de eerste fase gaat het om het onder controle krijgen van de pijn en zwelling en het verbeteren van de beweeglijkheid van de enkel. Daarna wordt de belastbaarheid van de enkel aangepakt. Tenslotte wordt er sport-specifiek getraind.

Intake

Tijdens de intake wordt jouw enkelprobleem in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandeling

Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarin staat wat de beste behandeling is voor jou.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geëvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Behandelingen na een enkeloperatie

Na een enkeloperatie zal er veel geoefend gaan worden in onze oefenzaal om zo de bewegelijkheid en kracht op te bouwen. Daarnaast kan besloten worden jouw enkel te tapen of door middel van middels dry needling, manueel therapie of het Mulligan concept te behandelen.

Andere enkelklachten

Enkelklachten - enkeloperatie - 01

Enkeloperatie

Meer weten over revalidatie na een enkeloperatie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Enkelklachten - Enkeldistorsie - 01

Verzwikte enkel (enkeldistortie)

Meer weten over revalidatie na een enkeldistorsie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Enkelklachten - Enkelbreuk - 01

Enkelbreuk

Meer weten over revalidatie na een enkelbreuk? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

specifieke klacht - Enkelklachten - achillespeesruptuur - 01

Achillespeesklachten

Wil je meer weten over revalidatie bij achillespeesklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.