Verzwikte enkel

Fysioplein is de specialist in de regio Den Haag, Delft en Rotterdam op het gebied van revalidatie bij een verzwikte enkel (enkeldistorsie)
Meer over een enkeldistorsie

Meer weten over revalidatie na een enkeldistorsie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Behandeling van klachten na een enkeldistorsie

Het behandeltraject na een enkeldistorsie is sterk afhankelijk van de ernst van de verzwikking en de daarbij aangedane structuren. Lees meer op deze pagina.

Ik wil een afspraak maken

Heb je een enkeldistorsie (verzwikte enkel) gehad? Maak hier een afspraak.

Heb je een verzwikte enkel (enkeldistorsie) gehad?

Ben je door je enkel gezwikt of heb je last van je enkel na een verstapping? Laat dit snel door een van onze fysiotherapeuten beoordelen. Hoe eerder je begint met fysiotherapie, hoe sneller je je (sport)doelen kunt bereiken. Op het moment dat je later begint met fysiotherapie, is er kans op stijfheid van de enkel en een langere revalidatie.

 

Na een enkeldistorsie wordt de enkel vaak binnen enkele minuten dik en pijnlijk. Wanneer je niet meer op de voet/enkel kan staan wordt geadviseerd een röntgenfoto te maken om een breuk uit te sluiten.

 

Na een enkeldistorsie kan direct worden begonnen met fysiotherapie. In eerste instantie ligt de focus op afname van pijn en zwelling door middel van koelen en, indien nodig, taping om vervolgens de beweeglijkheid van de enkel weer te herstellen.Daarna zullen kracht, coördinatie en balans hersteld moeten worden voor er sprake kan zijn van sport-specifieke training en sporthervatting.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over je Verzwikte enkel, neem dan contact met ons op.

Revalidatie

Jouw revalidatie is specifiek gericht op de door jouzelf gestelde doelen. In de eerste fase gaat het om het onder controle krijgen van de pijn en zwelling en het verbeteren van de beweeglijkheid van de enkel. Daarna moet de belastbaarheid van de enkel worden geoptimaliseerd. Tenslotte wordt er sport-specifiek getraind.

Intake

Tijdens de intake wordt jouw enkelprobleem in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarin staat wat voor jou de beste behandeling is.

Behandeling

Wanneer je enkelklachten hebt word je volgens een van onze zorgplannen behandeld. Het zorgplan is speciaal ontwikkeld voor enkelklachten na een distorsie en laat goede resultaten zien.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geëvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Behandelingen na een enkeldistorsie

Na de intake kan worden besloten een echo van je enkel te maken om te beoordelen of er schade is aan de enkelbanden of de pezen en spieren die de enkel aansturen. Tevens kan worden overwogen manueel therapie en/of taping toe te passen. Veelal is oefentherapie de voor de hand liggende behandelstrategie.

enkelklachten - 01

Andere enkelklachten

Enkelklachten - enkeloperatie - 01

Enkeloperatie

Meer weten over revalidatie na een enkeloperatie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Enkelklachten - Enkelbreuk - 01

Enkelbreuk

Meer weten over revalidatie na een enkelbreuk? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

specifieke klacht - Enkelklachten - achillespeesruptuur - 01

Achillespeesklachten

Wil je meer weten over revalidatie bij achillespeesklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.