DutchEnglish

Armklachten

In de afgelopen 30 jaar hebben wij veel kennis opgedaan met het revalideren van patiënten met armklachten na een operatie, maar ook bij armletsel zonder operatieve ingreep.
Armklachten

Armklachten komen geregeld voor en zijn goed te behandelen. Je kunt hier een afspraak maken om jouw armklacht te laten beoordelen.

Onze aanpak

Tijdens de intake kijkt de fysiotherapeut met jou naar de mogelijke oorzaak van de klachten om daarna een herstelplan te maken.

Behandelingen

De behandeling is gericht op het verbeteren van de belastbaarheid van de arm, zodat deze zo optimaal mogelijk gebruikt kan worden.

Alles over Armklachten

Armklachten kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Een goede analyse van het probleem is daarom essentieel voordat met behandeling kan worden begonnen. Fysioplein helpt jou door tijdens de intake goed te kijken naar de bron van de klachten. Aan de hand van verschillende testen of echografisch onderzoek gaan we op zoek naar de aard van het probleem. Vervolgens maken we met jou een plan van aanpak.

Fysioplein ziet geregeld armklachten na een operatie aan de elleboog, pols of hand. De revalidatie na een dergelijke ingreep vereist een specialistische aanpak om goed te herstellen. Afspraak maken? Klik hier.

Daarnaast ziet Fysioplein ook veel armklachten zonder dat er is geopereerd. Deze klachten zijn vaak het gevolg van overbelasting van de onderarm spieren of een val waardoor de elleboog, pols en/of de hand geblesseerd is geraakt.

Elleboogklachten zijn vaak goed te behandelen met fysiotherapie. Je kunt hier een afspraak maken om je elleboogklachten te laten beoordelen en een plan van aanpak te maken in samenspraak met de fysiotherapeut.

Polsklachten zijn vaak goed te behandelen met fysiotherapie. Je kunt hier een afspraak maken om je polsklacht te laten beoordelen en een plan van aanpak te maken in samenspraak met de fysiotherapeut.

Handklachten zien wij met enige regelmaat. Deze aandoeningen zijn dikwijls goed behandelbaar. Afspraak maken? Klik hier.

Speciaal voor mensen met klachten aan de elleboog, pols of hand heeft Fysioplein een aantal zorgplannen ontwikkeld. Het zorgplan is een persoonlijk behandelplan, waarin jouw behandeltraject exact wordt afgestemd op je klachten. Na een aantal fysieke testen en het invullen van een vragenlijst wordt bepaald welk zorgplan voor jou het meest geschikt is. Er zijn speciale test- en meetinstrumenten om de effecten van de behandeling te meten.

Specifieke Armklachten

armklachten - tennisarm:golfarm - 01

Tenniselleboog en golferselleboog

Meer weten over de revalidatie bij tennis- en golferselleboog? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

armklachten - elleboogbreuk - 01

Elleboogbreuk

Meer weten over de revalidatie na een elleboogbreuk? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

armklachten - polsbreuk - 01

Polsbreuk

Meer weten over de revalidatie na een polsbreuk? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Onze aanpak

Tijdens de intake wordt de klacht in kaart gebracht aan de hand van een kort vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Daarna wordt een behandelplan opgesteld en met jou besproken. Vervolgens begint de behandeling. Gedurende het revalidatietraject wordt er op gezette tijden geëvalueerd. Deze analyses bestaan uit testen en/of vragenlijsten. Daarna wordt, in nauw overleg, de verdere behandeling uitgestippeld.
Intake

Tijdens de intake zal jouw armklacht in kaart worden gebracht aan de hand van een gesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan besproken. Daarin staat welke therapie het beste is. Uiteraard wordt ook een planning gemaakt.

Behandeling

Als je armklachten hebt word je volgens een van onze zorgplannen behandeld. Dit zorgplan is speciaal ontwikkeld voor armblessures en kent goede resultaten.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden er testen afgenomen worden om jouw revalidatie in beeld te krijgen. De uitkomst wordt geëvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Behandelingen voor Armklachten

Behandeling - oefentherapie - 01

Oefentherapie

Tijdens de oefentherapie zoeken wij naar tekortkomingen en/of beperkingen die er op dat moment zijn: beweeglijkheid, balans, coördinatie, krachtuithoudingsvermogen, kracht en snelheid. Die verschillen per individu. Je krijgt derhalve oefentherapie die op maat is toegesneden.

Behandeling - manuele therapie - 01

Manuele Therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten, anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Daartoe gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

Specifieke behandelingen - dry needling - 1

Dry Needling

Dry needling is het inbrengen van een ‘droge’ naald (zonder toevoeging van medicatie) in de aangedane spier(en). De behandeling resulteert vaak in pijnvermindering en een verbeterde mobiliteit van de betreffende spieren en gewrichten.

Specifieke behandelingen - mulligan - 01

Mulligan concept

Het Mulligan concept is een veilige en effectieve manier van het mobiliseren van gewrichten. De therapie is pijnvrij, dient direct verbetering te geven welke verbetering langdurig moet aanhouden.

Specifieke behandelingen - medical taping - 01

Medical Taping Concept

Wij tapen geregeld volgens het concept van medical taping om een langdurig effect van de behandeling te bereiken.

Specifieke behandelingen - echografie - 01

Echografie

Aan de hand van echografie kunnen we de pezen en spieren beoordelen die betrokken kunnen zijn bij de klacht. Dit zorgt er voor dat de behandeling beter afgestemd kan worden op de structuur die is aangedaan.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.