DutchEnglish

Echografie

Echografie wordt ingezet als er schade wordt vermoed aan spieren, pezen of botten alsmede bij verdenking van slijmbeursaandoeningen. Met de gegevens kan vervolgens de behandeling specifiek worden afgestemd op jouw klacht.
Over echografie

Echografie werkt door middel van geluidsgolven en kan in elke situatie (ook tijdens de zwangerschap) worden gebruikt om schade aan de weke delen in het lichaam te visualiseren en te analyseren.

Meer behandelmogelijkheden

Behalve echografie bieden we ook andere behandelmogelijkheden. Voor een overzicht klik hier.

Ik wil een afspraak maken

Afspraak maken?

Echografie

Echografie kan een uitstekend hulpmiddel zijn om te bepalen welke lichaamsstructuur is aangedaan. Echografie brengt het lichaam geen schade toe en is derhalve veilig te gebruiken bij elke klacht. Echotherapie kent ook beperkingen: er kan geen beoordeling worden gemaakt van structuren in een gewricht of van diep gelegen structuren.

 

Verdenking van een spier- of peesklacht is een veelvoorkomende reden om een echo te maken. Ook bij het vermoeden van een slijmbeursontsteking of botbreukje wordt echografie ingezet.

 

In onze praktijk hebben wij drie fysiotherapeuten die de cursus echografie voor het houdings- en bewegingsapparaat (MSU) hebben afgerond. Elke vestiging heeft een fysiotherapeut die een echo kan maken. Daarvoor rekenen we geen extra kosten - de echografie wordt door ons gedeclareerd als apart fysiotherapeutisch consult.

 

Jouw behandelend fysiotherapeut vertelt jou of een echo zinvol is en maakt daarna een afspraak bij een collega die bevoegd is een echo te maken.
De uitslag en de vervolgbehandeling worden met jou besproken.

Wij staan klaar voor je

Heb je vragen voor ons? Neem contact met ons op

Hoe werkt het?

Echografie werkt door middel van geluidsgolven en kan altijd (ook tijdens de zwangerschap) worden ingezet om schade aan de weke delen in het lichaam te beoordelen. Het is derhalve geen behandeling, maar een diagnostisch middel om aldus tot een effectieve therapie te komen.
Specifieke behandelingen - echografie - 02

1

Intake
Tijdens de intake wordt jouw fysieke probleem in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

2

Behandeling
Tijdens het consult waar de echo gemaakt wordt meestal duidelijk of er schade is aan de weke delen of botstructuren. Daarna begint de revalidatie of wij raadplegen de huisarts over het vervolgtraject.

3

Huiswerkoefeningen
Na een echo krijg je mogelijk huiswerkoefeningen mee in overleg met je behandelend fysiotherapeut.

4

Vervolgafspraak
Indien noodzakelijk wordt er een vervolgafspraak gepland met de fysiotherapeut. Tijdens deze afspraak vindt een korte evaluatie plaats en zal met de revalidatie worden begonnen.

Behandelingen voor

Behandeling - oefentherapie - 01

Oefentherapie

Tijdens de oefentherapie zoeken wij naar tekortkomingen en/of beperkingen die er op dat moment zijn: beweeglijkheid, balans, coördinatie, krachtuithoudingsvermogen, kracht en snelheid. Die verschillen per individu. Je krijgt derhalve oefentherapie die op maat is toegesneden.

Specifieke behandelingen - dry needling - 1

Dry Needling

Dry needling is het inbrengen van een ‘droge’ naald (zonder toevoeging van medicatie) in de aangedane spier(en). De behandeling resulteert vaak in pijnvermindering en een verbeterde mobiliteit van de betreffende spieren en gewrichten.

Specifieke behandelingen - mulligan - 01

Mulligan concept

Het Mulligan concept is een veilige en effectieve manier van het mobiliseren van gewrichten. De therapie is pijnvrij, dient direct verbetering te geven welke verbetering langdurig moet aanhouden.

Specifieke behandelingen - shockwave - 1

Shockwave

Shockwave is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige 'schokgolven', die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden. Zo hebben deze golven op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect.

Specifieke behandelingen - medical taping - 01

Medical Taping Concept

Wij tapen geregeld volgens het concept van medical taping om een langdurig effect van de behandeling te bereiken.

specifieke behandelingen - Krachtmeting - 1

Isokinetische krachttest

Deze test wordt veel gebruikt binnen onze revalidatietrajecten om te beoordelen waar je staat in de revalidatie, wat de vervolgstappen zijn in het herstel en of er begonnen kan worden met (deels) sporthervatting.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.