DutchEnglish

Ons Team

Dé specialist in de regio Den Haag, Rotterdam en Delft op het gebied van fysiotherapie en revalidatie bij gewrichts- en spierklachten.
Ontstaan van Fysioplein

In 1992 opende Dirk-Jan de Jong zijn eerste vestiging in het Haagse Benoordenhout. Lees hier meer over het ontstaan van Fysioplein.

Over ons

Benieuwd naar de werkwijze en specialistische aanpak van Fysioplein? Lees hier meer over onze deskundige aanpak en werkwijze.

Ik wil een afspraak maken

Heb je vragen of wil je een afspraak met een van onze specialisten maken? Neem dan contact met ons op.

Dirk Jan de Jong
Fysiotherapeut/Manueel therapeut
dirk@fysioplein.nl
Dirk Jan de Jong

Werkzaam sinds: 1987
Opleidingen: Bachelor Fysiotherapie te Amsterdam, Master Manuele Therapie te Amersfoort en Sportfysiotherapie NOC NSF te Papendal.
BIG: 99034033304
Specialisaties: manuele therapie voor rug- en nekklachten en voet- en enkelrevalidatie. Sportschoenadvies en loopanalyse.
E-mail: dirk@fysioplein.nl

 

‘Fysioplein werkt intensief samen met sportartsen, orthopedische chirurgen en trauma chirurgen met wie we gezamenlijke spreekuren hebben. Daardoor hebben we veel kennis en kunde en ervaring met revalidatie na verzwikking, verdraaien van gewrichten en gewrichtsslijtage na gewrichtsoperaties, botbreuken en spierscheuringen. Voortdurend overleg met (sport)artsen en chirurgen leidt tot het beste resultaat voor de patiënt.’

Heidi van den Heerik
Fysiotherapeut
heidi@fysioplein.nl
Heidi van den Heerik

Werkzaam sinds: 1991
Opleiding: Bachelor Fysiotherapie te Rotterdam, Bij- en nascholing chronische pijnklachten, Sportfysiotherapie (knieklachten), Masterclass elleboog en heup, Mulligan CMP en KNGF intervisie coach.
BIG: 19033800704
Specialisatie: Knie-, heup- en armklachten. Behandeling chronische pijnklachten en artrose.
E-mail: heidi@fysioplein.nl

 

‘Dertig jaar geleden was onze visie revolutionair: actieve revalidatie en intensieve oefentherapie met als doel mobiliseren - het fundament van sportfysiotherapie. Nu is die aanpak gemeengoed, maar het gaat vooral om de nuances. Oefeningen moeten bij jouw specifieke patiënt passen. Maatwerk dus. Daarom kiezen mensen bewust voor deze praktijk.’

Frans du Marchie Sarvaas
Fysiotherapeut
frans@fysioplein.nl
Frans du Marchie Sarvaas

Werkzaam sinds: 2005
Opleidingen: Bachelor Fysiotherapie te Hanze hogeschool. Bewegingswetenschappen aan de aan de Rijksuniversiteit Groningen, Echocursus (MSU), Mulligan CMP en Dryneedling extremiteiten en wervelkolom.
BIG: 69052885304
Specialisaties: knie- enkel- en schouderrevalidatie
Email: frans@fysioplein.nl

 

Voor mij ligt de uitdaging om mensen te begeleiden in hun revalidatie naar hun einddoel. Dit einddoel kan sport gerelateerd zijn, maar ook goed functioneren in dagelijks leven. Revalidatie is voor mij maatwerk, gespecificeerd op de doelen van de patiënt.

Zelf was ik altijd sportief actief, maar door mijn knieklachten heb ik het hockey stop moeten zetten en ben ik gaan wielrennen.

Emma van Zuijlen
Fysiotherapeut
emma@fysioplein.nl
Emma van Zuijlen

Werkzaam sinds: 2020
Opleiding: Bachelor Fysiotherapie Utrecht en Cursus dry needling extremiteiten
BIG: 79928351804
Specialisaties: rug-, nek-, schouder-, elleboog-, heup-, knie- en enkelrevalidaties
E-mail: emma@fysioplein.nl

 

‘Ik ben een actieve sporter, heb op hoog niveau shorttrack beoefend. Door overbelasting raakte ik destijds geblesseerd. Ik weet wat sporters in zo’n periode doormaken. Hoe frustrerend ook, herstel is een noodzakelijk kwaad. Ik bouw graag een band met de patiënt op. Je stimuleert, motiveert - je bent geen nummer dat komt revalideren.’

Patty Raats- Welp
Fysiotherapeute/Manueel therapeute
patty@fysioplein.nl
Patty Raats- Welp

Werkzaam: sinds 1999
Opleidingen: Bachelor Fysiotherapie Leiden, Sportfysiotherapie IAS Gennep, Dry needling extremiteiten en rug, Manueel Therapie Maitland, en Shockwave
BIG: 69048736904
Specialisaties: Onderbeen-, voet- en rugklachten.
E-mail: patty@fysioplein.nl

 

‘Communiceer altijd duidelijk: ‘Dit is het plan, dat het tijdspad en dit vragen we van u.’ Ik dring er op aan dat mensen hun voorgeschreven oefeningen, zowel hier in de praktijk als thuis, trouw blijven doen. Ik hamer altijd op therapietrouw – ook, of juist de patiënt zelf is verantwoordelijk voor zijn herstel.’

Martijn de Waart
Fysiotherapeut/Manueel therapeut i.o.
martijndewaart@fysioplein.nl
Martijn de Waart

Werkzaam sinds: 2017
Opleidingen: Bachelor Fysiotherapie Hogeschool Leiden, Echografie van het bewegingsapparaat (Enraf/SonoSkills), Shockwave, Manueel therapeut in opleiding sinds 2022.
BIG: 99923399904
Specialisaties: Knie-, rug-, nek- en schouderklachten.
Email: martijndewaart@fysioplein.nl

 

‘Inzetten op het zelfmanagement van de patiënt is essentieel. De tijd van de fysiotherapeut die standaard masseerde is, op een aantal specifieke klachten na, voorbij. Een bovenbeen dat overbelast is omdat iemand geregeld 10 kilometer loopt, is niet beter belastbaar als ik het heb gemasseerd. Tijdelijk voelt het ongetwijfeld wat aangenamer, maar het biedt geen structurele oplossing.’

Tijn van der Horst
Fysiotherapeut/Manueel therapeut
tijn@fysioplein.nl
Tijn van der Horst

Werkzaam sinds: 2016
Opleidingen: Bachelor Fysiotherapie te Rotterdam, Master Manueel therapie te Amersfoort, Echografie van het bewegingsapparaat (Enraf/SonoSkills), Medical taping
BIG: 49919551704
Specialisaties: manuele therapie voor nek- en rugklachten, knie- en schouderrevalidatie.
Email: tijn@fysioplein.nl

 

‘Innovatie is bij Fysioplein een voortdurend proces. Op de woensdagavonden hebben we intern onze workshops, waarin we elkaar bijpraten over de laatste ontwikkelingen op onze vakgebieden. Ik zou niet in een omgeving kunnen werken waar je baas zegt: ‘Dit is je pakket, dit is je kamertje. Zorg maar dat je zoveel mogelijk mensen binnenhaalt.’

Chantal Willemsen
Office manager
chantal@fysioplein.nl
Chantal Willemsen

Werkzaam sinds: 2005
Functie: office manager
Opleiding: Middelbare hotelschool
E-mail: chantal@fysioplein.nl

 

Op maandag, woensdag en donderdag werk ik op de locatie in Benoordenhout. In de loop van de jaren heb ik Fysioplein zien groeien van 1 vestiging naar 4 vestigingen. Ik vind het fijn om mijn collega’s en patiënten zo goed mogelijk te kunnen helpen en informeren. Naast mijn werk loop ik hard, doe ik aan yoga en hou ik van lezen, films en series kijken. Ik kijk ook graag uit naar de wintersportvakantie, zonvakantie en uiteten gaan met mijn gezin.

Carmen Eiff
Fysiotherapeut
carmen@fysioplein.nl
Carmen Eiff

Werkzaam sinds: 2015
Opleidingen: Bachelor Fysiotherapie Rotterdam, Dry Needling Extremiteiten en Wervelkolom, Myofasciale technieken van de bovenste extremiteiten, Medical taping, Biomechanica van het hardlopen
BIG: 59920043904
Specialisaties: Rug-, nek-, schouder-, elleboog-, heup-, knie- en enkelrevalidaties
Email: carmen@fysioplein.nl

 

Sinds de zomer van 2022 ben ik werkzaam bij Fysioplein.
Als fysiotherapeute vind ik het heel leuk om klachten te analyseren en de oorzaak van de klacht te vinden. Wanneer iemand me na een traject vertelt dat zijn doel behaald is ben ik erg blij en trots.

Kaylee de Jong
Fysiotherapeute
kaylee@fysioplein.nl
Kaylee de Jong

Werkzaam sinds: 2021
Opleidingen: Bachelor Fysiotherapie aan de Hogeschool Leiden
BIG: 99933462604
Specialisaties: Schoenadvies, loopanalyse, joint forces, heup-, enkel-, schouder-, rug- en knierevalidaties
Email: kaylee@fysioplein.nl

 

"Het leukst aan het vak fysiotherapie vind het begeleiden van mensen om hun doel te bereiken. Voor de een is het terug keren op een top niveau van een bepaalde sport en voor de ander gaat het om de dagelijkse dingen."

Friso Spoelstra
Fysiotherapeut
friso@fysioplein.nl
Friso Spoelstra

Werkzaam sinds: 2021
Opleiding: Bachelor Fysiotherapie aan de Hogeschool THIM van der Laan
BIG: 09933251304
Specialisaties: Rug-, schouder-, knie- en enkelrevalidaties
Email: friso@fysioplein.nl

 

Ik wil graag direct een verschil kunnen maken voor een patiënt zowel in het dagelijks leven als bij de sport. Mijn interesse in sport was er al vanaf kleins af aan. Hierdoor vind ik het extra mooi om mensen te helpen die hun favoriete sport niet meer kunnen beoefenen.

Celine de Jong
Assistent Fysiotherapeute
celine@fysioplein.nl
Celine de Jong

Werkzaam sinds: 2022
Opleiding: Bachelor Fysiotherapie aan Thim van der Laan tot heden
Functie: Assistent fysiotherapeute
Specialisaties: schouder-, knie- en enkelrevalidaties
Email: celine@fysioplein.nl

 

"Op dit moment werk ik aan het voltooien van mijn scriptie over knieprotheses. Ik ben fysiotherapie gaan studeren vanwege mijn fascinatie voor de werking van het menselijk lichaam. Daarnaast geniet ik ervan om mensen te ondersteunen op hun weg naar herstel. Hiernaast heb ik  zelf een sterke affiniteit met sport; ik speel hockey sinds 2003. Gedurende mijn sportcarrière heb ik vaak blessures gezien, zowel bij teamgenoten als bij mezelf.

Cynthia de Jong
Hoofd financiële administratie
cynthia@fysioplein.nl
Cynthia de Jong

Werkzaam sinds: 1996
Opleidingen: Bachelor Klinisch chemisch analist en Schroevers Boekhouden
Functie: Financieel manager
Email: cynthia@fysioplein.nl

 

‘Ik ben verantwoordelijk voor finance en stuur onze officemanagers aan. Alles moet er op zijn gericht dat patiënten zo snel mogelijk bij ons terecht kunnen, vervolgens adequaat herstellen en zo snel mogelijk weer dagelijks normaal kunnen functioneren. Voor ons is iedere client even belangrijk: of je nu topsporter bent of achter een bureau zit. Die filosofie heeft ons gemaakt tot wie we zijn: deskundig en betrouwbaar.’

Denise de Jong
Praktijkmanager
denise@fysioplein.nl
Denise de Jong

Werkzaam sinds: 2022
Functie: Praktijkmanager
Opleidingen: Bachelor International Business and Languages te Hogeschool Rotterdam
MSc in Management aan Nyenrode Business Universiteit

E-mail: denise@fysioplein.nl

 

"Tijdens mijn gevarieerde werk als Praktijkmanager houd ik mij bezig met het optimaliseren van interne processen. Zo ben ik verantwoordelijk voor de personeelszaken, de planning en het implementeren van het nieuwe EPD, het systeem waarin wij werken."

Iris Linssen
Office manager
iris@fysioplein.nl
Iris Linssen

Werkzaam sinds: 2022
Functie: Office manager
Opleiding: Marketing en evenementen organisatie
E-mail: iris@fysioplein.nl

Mijn belangrijkste taken zijn het bijhouden van de agenda’s van de fysiotherapeuten van alle locaties, nieuwe afspraken inplannen, het opnemen van de telefoon en het beantwoorden en versturen van mails. Het leukste aan deze baan vind ik dat iedere dag een beetje anders is. Ik spreek en zie dagelijks tientallen patiënten en van te voren weet je nooit precies hoe de dag zal lopen.

Patrick Unterhorst
Fysiotherapeut
patrick@fysioplein.nl
Patrick Unterhorst

Werkzaam sinds: 2023
Functie: Fysiotherapeut
Opleiding: Bachelor Fysiotherapie Leiden
BIG: 59933282904
Specialisaties: Rug-, nek-, schouder-, elleboog-, heup-, knie- en enkelrevalidaties
E-mail: patrick@fysioplein.nl

 

"Het leuke aan fysiotherapie vind ik dat het een dynamisch beroep is, wat nooit stilstaat. Het inzetten van nieuwe inzichten om de beste zorg te bieden en men vrij te laten bewegen geeft mij erg veel voldoening. Voor het ene persoon is dit alles kunnen geven binnen hun sport en voor de ander zit het in de dagelijkse dingen uit kunnen voeren, ik draag graag mijn steentje bij in dit proces naar herstel."

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.