DutchEnglish

Knieklachten

In de afgelopen 30 jaar hebben wij zeer veel kennis opgedaan met het revalideren van patiënten met knieklachten na een operatie, maar ook bij knieklachten zonder operatieve ingreep.
Knieklachten

Knieklachten komen vaak voor en zijn goed te behandelen met fysiotherapie. Klik hier om een afspraak te maken.

Onze aanpak

Tijdens de intake kijkt de fysiotherapeut samen met jou naar de mogelijke oorzaak van de klachten. Vervolgens wordt een herstelplan gemaakt.

Behandelingen

De behandeling is gericht op het verbeteren van de belastbaarheid van de knie om je uiteindelijk weer te kunnen laten functioneren.

Alles over Knieklachten

Knieklachten hebben verschillende oorzaken. Een goede analyse van het probleem is daarom essentieel voordat met de behandeling wordt begonnen. Fysioplein helpt jou door tijdens de intake goed te kijken naar de bron van de klachten. Door middel van verschillende testen, zoals met een spierkrachttest of echografisch onderzoek, maken wij de aard van het probleem zichtbaar. Dara stemmen we vervolgens de therapie op af.

 

Fysioplein ziet veel knieklachten na een operatie zoals een nieuwe knie, voorste- of achterste kruisbandreconstructie, meniscusoperaties en andere medische ingrepen aan de knie. De  revalidatie na een dergelijke operatie vereist een specialistische aanpak om een goed herstel te bewerkstelligen.

 

Daarnaast behandelen wij ook veel knieklachten zonder dat een operatie heeft plaatsgevonden. Als je een (sport)trauma hebt gehad en last hebt van je knie (dikke knie), is het raadzaam de knie te laten onderzoeken door een van onze fysiotherapeuten. In samenspraak met jou wordt daarna een behandelplan opgesteld. Ook bij spier/peesklachten rond de knie is een snelle beoordeling noodzakelijk zodat de aandoening niet chronisch wordt. 

 

Spier- en peesklachten rond de knie komen dikwijls voor. Deze klachten vergen weer een andere aanpak dan een revalidatie na een operatie. Dit zal worden uitgelegd tijdens de intake. 

Speciaal voor mensen met knieklachten hebben wij een aantal kniezorgplannen ontwikkeld. Het kniezorgplan is een persoonlijk behandelplan, waarin jouw behandeltraject precies wordt afgestemd op je klachten. Na het uitvoeren van een aantal testen en het invullen van een vragenlijst wordt bepaald welk kniezorgplan het meest voor jou geschikt is. Fysioplein heeft test- en meetinstrumenten om de effecten van jouw behandeling in kaart te brengen.

Specifieke Knieklachten

Knieklachten - kniedistorsie - 01

Verdraaide of verrekte knie

Bij een kniedistorsie is het belangrijk de knie te laten onderzoeken om letsel uit te sluiten. Voor meer informatie over een verdraaide knie klik hier.

Knieklachten - meniscusaandoeningen - 01

Meniscusklachten

Meer weten over de revalidatie bij meniscusklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Knieklachten - knie prothese - 01

Knieprothese

De duur van de behandeling na knieprothese is sterk afhankelijk van de doelen die jij jezelf stelt. Lees meer over de revalidatie op deze pagina.

Knieklachten - kruisbandreconstructie (voor:achter) - 01

Voorste kruisband

Bij slijtage van het kniegewricht zijn er nog goede fysiotherapeutische behandelopties die je klachten kunnen verminderen. Meer weten? Klik hier.

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Onze aanpak

Tijdens de intake wordt de klacht in kaart gebracht aan de hand van een kort vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Na het intakegesprek wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarna kan de behandeling beginnen. Gedurende het revalidatietraject wordt er op gezette tijden geëvalueerd. Deze toetsen bestaan uit testen en/of vragenlijsten, die met jou worden besproken. Vervolgens wordt het verdere behandelplan uitgestippeld.
Intake

Tijdens de intake wordt jouw knieprobleem in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarin staat wat de beste behandeling is voor jou.

Behandeling

Wanneer je knieklachten hebt word je volgens een van onze zorgplannen behandeld. Deze zorgplannen zijn speciaal ontwikkeld voor knieklachten en laten goede resultaten zien.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geëvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Behandelingen voor Knieklachten

Behandeling - oefentherapie - 01

Oefentherapie

Tijdens de oefentherapie zoeken wij naar tekortkomingen en/of beperkingen die er op dat moment zijn: beweeglijkheid, balans, coördinatie, krachtuithoudingsvermogen, kracht en snelheid. Die verschillen per individu. Je krijgt derhalve oefentherapie die op maat is toegesneden.

Schoenadvies:loopanalyse - 01

Loopanalyse en/of schoenadvies

Tijdens de loopanalyse worden je oude schoenen beoordeeld. Je dient enkele keren voor de camera op en neer te lopen om je looppatroon te filmen en te analyseren. Vervolgens loop je enige malen voor de camera op blote voeten en, indien noodzakelijk, op gecorrigeerde schoenen om het verschil te beoordelen. Daarna wordt het looppatroon beeldje voor beeldje beoordeeld om te bepalen of er compensatie vanuit de voeten, knieën en/of heup/bekken plaatsvind en kan er een passend schoenadvies gegeven worden.

Behandeling - manuele therapie - 01

Manuele Therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten, anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Daartoe gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

Specifieke behandelingen - dry needling - 1

Dry Needling

Dry needling is het inbrengen van een ‘droge’ naald (zonder toevoeging van medicatie) in de aangedane spier(en). De behandeling resulteert vaak in pijnvermindering en een verbeterde mobiliteit van de betreffende spieren en gewrichten.

Specifieke behandelingen - mulligan - 01

Mulligan concept

Het Mulligan concept is een veilige en effectieve manier van het mobiliseren van gewrichten. De therapie is pijnvrij, dient direct verbetering te geven welke verbetering langdurig moet aanhouden.

Specifieke behandelingen - medical taping - 01

Medical Taping Concept

Wij tapen geregeld volgens het concept van medical taping om een langdurig effect van de behandeling te bereiken.

specifieke behandelingen - Krachtmeting - 1

Isokinetische krachttest

Deze test wordt veel gebruikt binnen onze revalidatietrajecten om te beoordelen waar je staat in de revalidatie, wat de vervolgstappen zijn in het herstel en of er begonnen kan worden met (deels) sporthervatting.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.