Knieprothese

Fysioplein is de specialist in de regio Den Haag, Delft en Rotterdam op het gebied van revalidatie na een knieprothese.
Meer weten over de revalidatie na een knieprothese?

Meer weten over de revalidatie na een knieprothese? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Behandeling na een knieprothese

De duur van de behandeling na knieprothese is sterk afhankelijk van de doelen die jij jezelf stelt. Lees meer over de revalidatie op deze pagina.

Ik wil een afspraak maken

Heb je een operatie ondergaan waarbij een prothese is geplaatst of krijg je in de nabije toekomst een knieprothese? Maak hier een afspraak.

Knieprothese

Als jouw knie vergevorderde slijtage (artrose) vertoont en fysiotherapie heeft geen effect op je klachten, kan worden overwogen om operatief een knieprothese te plaatsen. De orthopedisch chirurg kiest daarbij uit een aantal protheses.

 

Bij de totale knieprothese wordt de gehele knie vervangen door een kunststof meniscusblok. Er bestaat ook een halve prothese. Tenslotte kan de specialist besluiten bij een totale knieprothese de achterzijde van de knieschijf te vervangen door een button. Elke prothese kent een eigen revalidatietraject.

 

Jouw behandelend arts zal in overleg met besluiten welke prothese de beste oplossing is voor jouw knieprobleem. Na de operatie is het belangrijk binnen een week een afspraak bij een van onze fysiotherapeuten te maken. Zo kunnen we snel met jou aan de slag en werken aan het herstel van de beweeglijkheid van je knie.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over je Knieprothese, neem dan contact met ons op.

Revalidatie

Je revalidatie is specifiek gericht op de doelen die jij zelf stelt. De eerste fase is het onder controle krijgen van de pijn en zwelling en het verbeteren van de beweeglijkheid van de knie. Daarna volgt training om de belastbaarheid van je knie te vergroten.

Intake

Tijdens de intake wordt jouw knieprobleem in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarin staat wat de beste behandeling is voor jou.

Behandeling

Wanneer je knieklachten hebt word je volgens een van onze zorgplannen behandeld. Dit zorgplan is speciaal ontwikkeld voor knieklachten en laat goede resultaten zien.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geëvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Behandelingen na een knieprothese

In beginsel worden individuele afspraken met je gemaakt. Zodra de knie het toelaat gaan we met jou in onze oefenzaal aan de slag. Dat gebeurt in groepsverband met maximaal drie mensen per groep.

Knieklachten - knie prothese - 01

Overige informatie na een knieprothese

Bij een knieprothese wordt afgeraden intensief te sporten. Wandelen en fietsen behoren wel tot de mogelijkheden. Ook tennis (dubbelspel) is dikwijls mogelijk. Overige balsporten worden afgeraden omdat deze de kans vergroten op problemen met de prothese. Tijdens de revalidatie zal behalve oefentherapie ook worden gekeken naar jouw looppatroon en zal een afspraak voor een schoenadvies worden gemaakt.

Andere knieklachten

Knieklachten - kniedistorsie - 01

Verdraaide of verrekte knie

Bij een kniedistorsie is het belangrijk de knie te laten onderzoeken om letsel uit te sluiten. Voor meer informatie over een verdraaide knie klik hier.

Knieklachten - meniscusaandoeningen - 01

Meniscusklachten

Meer weten over de revalidatie bij meniscusklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Knieklachten - kruisbandreconstructie (voor:achter) - 01

Voorste kruisband

Bij slijtage van het kniegewricht zijn er nog goede fysiotherapeutische behandelopties die je klachten kunnen verminderen. Meer weten? Klik hier.

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.