Kniedistorsie

Fysioplein is de specialist in de regio Den Haag, Delft en Rotterdam op het gebied van revalidatie bij een verdraaide of verrekte knie (kniedistorsie).
Meer over je revalidatie na een kniedistorsie

Meer weten over revalidatie na een kniedistorsie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Behandeling van een kniedistorsie

De duur van de behandeling van een kniedistorsie is sterk afhankelijk van de doelen die je jezelf stelt en of er schade aan de structuren in en rond het kniegewricht is. Lees meer op deze pagina.

Ik wil een afspraak maken

Ben je ‘door je knie gezakt?’ Maak hier een afspraak om te bepalen wat er aan de hand is met je knie.

Heb je het vermoeden dat je een kniedistorsie hebt opgelopen?

Heb je een sport(trauma) aan je knie gehad en is de knie dik en/of pijnlijk? Dan is het raadzaam de knie te laten onderzoeken door een van onze fysiotherapeuten. Het is van groot belang vast te stellen of er schade aan de structuren in of rond de knie is ontstaan zoals een meniscusscheur, voorste kruisbandruptuur of andere aangedane structuren.

 

Bij het vermoeden van schade in of rond de knie zal er, in overleg met jou, contact gezocht worden met de huisarts met de vraag of jij beoordeeld kan worden door een orthopedisch chirurg. Is er door de fysiotherapeut geen schade geconstateerd? Dan kan begonnen worden met fysiotherapie.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over je Kniedistorsie, neem dan contact met ons op.

Revalidatie

Je revalidatie is specifiek gericht op de door jou geformuleerde doelen. De eerste fase is gericht op het onder controle krijgen van de pijn en zwelling. Daarna volgt krachttraining. Uiteindelijk volgt de stap naar sportgerelateerde oefeningen.

Intake

Tijdens de intake wordt jouw knieprobleem in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarin staat wat de beste behandeling is voor jou.

Behandeling

Wanneer je knieklachten hebt word je volgens een van onze zorgplannen behandeld. Dit zorgplan is speciaal ontwikkeld voor knieklachten en laat goede resultaten zien.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geëvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Knieklachten

In beginsel worden met jou individuele afspraken gemaakt. Zodra de knie het toelaat om te gaan oefenen in onze oefenzaal gaan we met je aan de slag. Dit zal in groepsverband gebeuren, met maximaal drie mensen in de groep.

Knieklachten - kniedistorsie - 01

Overige informatie bij een kniedistorsie

Tijdens de revalidatie na een kniedistorsie wordt er behalve oefentherapie ook gekeken naar jouw looppatroon (bij een sportwens) en wordt een afspraak voor een schoenadvies gemaakt. Goede schoenen zijn van essentieel belang ter voorkoming van opnieuw een knieblessure. Als je de juiste schoenen hebt kijken we nadrukkelijk naar je looppatroon. Een van onze fysiotherapeuten verzorgt een specialke looptraining. Je wordt dan gefaseerd begeleid bij het hervatten van je sport.

Andere knieklachten

Knieklachten - meniscusaandoeningen - 01

Meniscusklachten

Meer weten over de revalidatie bij meniscusklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Knieklachten - knie prothese - 01

Knieprothese

De duur van de behandeling na knieprothese is sterk afhankelijk van de doelen die jij jezelf stelt. Lees meer over de revalidatie op deze pagina.

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.