DutchEnglish

Sportclubfysio

Fysioplein is dé specialist in de regio Den Haag, Delft en Rotterdam voor sportblessures, orthopedisch-, traumatologisch- en wervelkolom gerelateerde klachten. Wij staan voor je klaar om samen met jou te werken aan jouw herstel.

Wat is sportclubfysio?

Sportclubfysio is een dienst die wij aanbieden aan sportclubs, waarbij de gezondheid van de sporter voorop staat. Het concept Clubsupport bieden wij momenteel aan bij hockeyvereniging HGC in Wassenaar en de Delftse voetbalclubs Wippolder en Concordia.   Wij ondersteunen de selectieteams en houden een gratis inloopspreekuur op de vereniging waarop álle leden welkom zijn. Clubsupport heeft tot doel sporters fysiek fit te houden en is bovenal gericht op het voorkomen van

Wat is het voordeel van Clubsupport

We bieden een totaalpakket aan sportclubs aan waarin de gezondheid van de sporter voorop staat. Het belangrijkste doel is de preventie van blessures. Hiervoor gebruiken wij het Athletic Skills Model, een model dat tegelijk talentontwikkeling stimuleert.   Daarnaast bieden wij een gratis sportspreekuur aan op de club waarop alle leden welkom zijn met vragen over of problemen met hun blessure. Bovendien kunnen we een gezondheidspagina inrichten op de site van de sportclub met informatie over blessures.   Training voor train(st)ers en coaches ter voorkoming van sportblessures en hoe om te gaan met blessures geven wij desgewenst op de club. Indien een speler toch geblesseerd raakt kan deze binnen 24 uur beoordeeld worden op een van onze locaties waarna begonnen kan worden met het herstel.

Athletic Skills Model (ASM)

Het ASM is een praktisch en wetenschappelijk onderbouwd model voor talentontwikkeling voor de topsport, maar wordt ook ingezet voor breedtesport, ongeorganiseerde sport en bewegingsonderwijs en de gezondheidszorg. Het ASM model richt zich op een optimale motorische ontwikkeling door gebruik te maken van de schijf van 10! die bestaat uit tien grondvormen van bewegen.   Een vroegtijdige eenzijdige belasting zorgt voor een grotere kans op blessures, overbelasting en uitval. Voor een gezonde en kwalitatieve lichamelijke ontwikkeling is het goed zoveel mogelijk verschillende basisvaardigheden binnen sporten, oefenvormen en activiteiten te ontwikkelen.   Fysioplein gebruikt het ASM model tevens om sporters en kinderen beter te laten bewegen, prestaties te verbeteren en blessures tegen te gaan.
Onze specialisten staan klaar voor je

Heb je vragen voor ons? Neem contact met ons op

Gratis sportspreekuur

Voor de samenwerkende sportclubs houden we een gratis inloopspreekuur op de vereniging zelf.   Dit spreekuur is toegankelijk voor álle clubleden.   Er wordt advies gegeven over sportklachten- en blessures. Als fysiotherapie noodzakelijk is kun je altijd een afspraak maken op een van onze praktijklocaties.

1

Gezondheidspagina op de clubwebsite

Fysioplein maakt in samenwerking met de vereniging een gezondheidspagina op de website om haar leden te informeren over het voorkomen van klachten en blessures. Daarbij kan worden gebruikgemaakt van informatiefilmpjes van Fysioplein, die het voorkomen van en eerste hulp bij blessures tonen.

2

Training voor train(st)ers en coaches

Op de locatie van de sportvereniging geeft Fysioplein een informatieavond voor train(st)ers en coaches. Zij leren verantwoord een training op te bouwen, de planning voor een week en zelfs voor het gehele seizoen te maken. De avond is vooral bedoeld voor begeleiders van jeugdteams.

3

Binnen 24 uur een afspraak

Alle leden van de sportvereniging kunnen binnen 24 uur terecht bij de (sport)fysiotherapeut of manueel therapeut.

4

Loopanalyse en/of schoenadvies

Interesse om samen met jou club te werken aan blessurepreventie en paramedische begeleiding in te schakelen? Vraag een oriënterend gesprek aan.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.