DutchEnglish

Oefentherapie

Tijdens jouw revalidatie maken wij veel gebruik van de oefenzaal om aan de hand van oefeningen (balans, coördinatie, krachtuithoudingsvermogen, kracht en snelheid) jouw einddoelen te helpen bereiken.
Over oefentherapie

Oefentherapie is in onze visie de belangrijkste behandelmogelijkheid om je van je klachten en beperkingen af te helpen.

Meer behandelmogelijkheden

Behalve oefentherapie bieden we ook andere behandelmogelijkheden aan.

Ik wil een afspraak maken

Afspraak maken?

Oefentherapie

Circa 80 procent van onze behandelingen bestaat uit oefentherapie die, waar nodig, ondersteund wordt met 'hands on' therapie. Oefentherapie is een belangrijke pijler binnen je revalidatie. We doen derhalve een beroep op jouw eigen inzet om je revalidatie tot een goed einde te brengen.

 

De belangrijkste pijlers binnen oefentherapie zijn: balans, coördinatie, krachtuithoudingsvermogen, kracht en snelheid. Deze vijf fundamenten heb je uiteindelijk nodig om goed te kunnen functioneren in je dagelijks leven, werk en sport. Afhankelijk van jouw doelen zullen deze pijlerts in meerdere of mindere mate aan bod komen tijdens jouw revalidatie. Onze vestigingen zijn voorzien van een goed geoutilleerde oefenzaal waar je veilig en effectief aan jouw herstel kunt werken.

 

Behalve het oefenen in onze trainingszaal krijg je ook huiswerkoefeningen mee om het herstel sneller te laten verlopen. Deze oefeningen worden toegestuurd via de applicatie physitrack. Deze app wordt ondersteund door video’s waarop wordt getoond wat je thuis dient te doen.

 

Als oefentherapie (nog) niet mogelijk is of niet als de beste behandeling op dat moment geldt, hebben wij alternatieve behandelingen om je doelen te bereiken. Voor elke klacht en ieder individu kennen wij een passende behandeling.

Wij staan klaar voor je

Heb je vragen voor ons? Neem contact met ons op

Hoe werkt het?

Tijdens de oefentherapie zoeken wij naar tekortkomingen en/of beperkingen die er op dat moment zijn: beweeglijkheid, balans, coördinatie, krachtuithoudingsvermogen, kracht en snelheid. Die verschillen per individu. Je krijgt derhalve oefentherapie die op maat is toegesneden.
Behandeling - oefentherapie - 02

1

Intake
Tijdens de intake wordt jouw fysieke probleem in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

2

Behandeling
Tijdens een behandeling wordt er geoefend in de oefenzaal. Uiteraard kan, indien noodzakelijk, hiervan worden afgeweken.

3

Huiswerkoefeningen
Na elke sessie krijg je huiswerkoefeningen mee om het effect van behandeling te optimaliseren.

4

Vervolgafspraak
Indien noodzakelijk wordt er een vervolgafspraak gepland. Tijdens deze vervolgafspraak wordt er kort geëvalueerd en worden op basis daarvan de oefeningen eventueel aangepast.

Behandelingen voor

Schoenadvies:loopanalyse - 01

Loopanalyse en/of schoenadvies

Tijdens de loopanalyse worden je oude schoenen beoordeeld. Je dient enkele keren voor de camera op en neer te lopen om je looppatroon te filmen en te analyseren. Vervolgens loop je enige malen voor de camera op blote voeten en, indien noodzakelijk, op gecorrigeerde schoenen om het verschil te beoordelen. Daarna wordt het looppatroon beeldje voor beeldje beoordeeld om te bepalen of er compensatie vanuit de voeten, knieën en/of heup/bekken plaatsvind en kan er een passend schoenadvies gegeven worden.

Behandeling - manuele therapie - 01

Manuele Therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten, anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Daartoe gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

Specifieke behandelingen - dry needling - 1

Dry Needling

Dry needling is het inbrengen van een ‘droge’ naald (zonder toevoeging van medicatie) in de aangedane spier(en). De behandeling resulteert vaak in pijnvermindering en een verbeterde mobiliteit van de betreffende spieren en gewrichten.

Specifieke behandelingen - mulligan - 01

Mulligan concept

Het Mulligan concept is een veilige en effectieve manier van het mobiliseren van gewrichten. De therapie is pijnvrij, dient direct verbetering te geven welke verbetering langdurig moet aanhouden.

Specifieke behandelingen - shockwave - 1

Shockwave

Shockwave is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige 'schokgolven', die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden. Zo hebben deze golven op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect.

Specifieke behandelingen - medical taping - 01

Medical Taping Concept

Wij tapen geregeld volgens het concept van medical taping om een langdurig effect van de behandeling te bereiken.

specifieke behandelingen - Krachtmeting - 1

Isokinetische krachttest

Deze test wordt veel gebruikt binnen onze revalidatietrajecten om te beoordelen waar je staat in de revalidatie, wat de vervolgstappen zijn in het herstel en of er begonnen kan worden met (deels) sporthervatting.

Specifieke behandelingen - echografie - 01

Echografie

Aan de hand van echografie kunnen we de pezen en spieren beoordelen die betrokken kunnen zijn bij de klacht. Dit zorgt er voor dat de behandeling beter afgestemd kan worden op de structuur die is aangedaan.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.