DutchEnglish

Nekklachten

De meest voorkomende nekklacht is aspecifieke nekpijn die vaak gepaard gaat met stijfheid, verminderde bewegelijkheid en/of instabiliteit. Minder frequent zijn nekklachten na een trauma (whiplash) of specifieke nekklachten als een nekhernia.
Nekklachten

Nekklachten komen vaak voor, kunnen acuut ontstaan of al langdurig aanwezig zijn. Nekklachten zijn goed te behandelen. Geรฏnteresseerd in onze aanpak? Maak een afspraak.

Onze aanpak

Tijdens de intake kijkt de fysiotherapeut samen met jou naar de mogelijke oorzaak van de klachten. Vervolgens wordt een herstelplan opgesteld.

Behandelingen

De behandeling van nekklachten bestaat uit manuele therapie, Mulligan concept en/of dry needling. Met oefentherapie worden beweeglijkheid en belastbaarheid van de nek herwonnen.

Alles over Nekklachten

Nekklachten kunnen ontstaan na een trauma, door werk of sport. Behalve nekklachten kunnen hoofdpijnklachten, duizeligheid, schouder- en/of armklachten zich manifesteren. Als de klachten toenemen of na drie tot vier weken niet verminderen, is een beoordeling door een fysiotherapeut gewenst. Overleg met de huisarts is soms noodzakelijk voor verwijzing naar de neuroloog, orthopedisch chirurg of sportarts.

 

Hoofdpijnklachten en duizeligheid komen eveneens voor, al dan niet in relatie tot nekklachten. Onze manueel therapeuten hebben specifieke kennis om hoofdpijn- en duizeligheidsklachten te diagnosticeren. Aan de hand van specifieke training van de nek en/of het evenwichtssysteem richten wij ons op een langdurige oplossing. Heb je hier last van? Klik hier voor een afspraak.

 

Een nekhernia komt minder vaak voor. In veel gevallen heb je klachten als uitstralende pijn in de schouder en arm, soms in combinatie met tintelingen en gevoels- of krachtverlies. De medische term voor een nekhernia is cervicaal radiculair syndroom. Vaak herstelt een nekhernia vanzelf en is geen operatie nodig. Het herstelproces wordt bevorderd met de hulp van een fysiotherapeut – door onze ervaring in orthopedische revalidatie kunnen wij je helpen bij een snel en volledig herstel. Klik hier voor een afspraak om je nek te laten beoordelen en een plan van aanpak te laten maken.

 

Een whiplash associated disorder (WAD) is het gevolg van een trauma. Na enkele dagen krijg je vaak last van nekpijn, soms gepaard met hoofdpijn, duizeligheid, maar ook concentratieproblemen en vermoeidheid. Het herstel vindt vooral de eerste drie maanden plaats. Onze fysiotherapeuten zorgen door actieve revalidatie dat je snel de draad van het dagelijks leven kunt oppakken. Klik hier om een afspraak maken om je nek te beoordelen en voor een plan van aanpak.

 

Wij behandelen nekklachten volgens het zorgplan dat mede door ons is ontwikkeld. Voor vragen kun je terecht bij je behandelend fysiotherapeut.

Specifieke Nekklachten

Nekklachten - stijve nek - 01

Stijve nek

Meer weten over de revalidatie bij stijve nekklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Nekklachten - wiplash - 01

Whiplashklachten

Meer weten over de revalidatie bij whiplashklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Nekklachten - hoofdpijn:duizeligheid - 01

Hoofdpijn- en/of duizeligheidsklachten

Meer weten over revalidatie bij hoofdpijn- en/of duizeligheidsklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Onze aanpak

Tijdens de intake wordt de klacht in kaart gebracht aan de hand van een kort vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Na het intakegesprek wordt het behandelplan met jou besproken en kan de behandeling beginnen. Gedurende het revalidatietraject wordt er op gezette tijden geรซvalueerd. Die toetsen bestaan uit testen en/of vragenlijsten, die met jou worden besproken. Daarna wordt het verdere behandelplan uitgestippeld.
Intake

Tijdens de intake wordt jouw nekprobleem in kaart gebracht aan de hand van een kort vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. De bevindingen worden met jou besproken.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan besproken. Daarin staat welke behandeling het beste is, waarna een planning wordt gemaakt.

Behandeling

Wanneer je nekklachten hebt word je volgens een van onze zorgplannen behandeld. Die zijn speciaal ontwikkeld voor nekklachten en laten goede resultaten zien.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen zullen er testen worden afgenomen en vragenlijsten ingevuld om je revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geรซvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Behandelingen voor Nekklachten

Behandeling - oefentherapie - 01

Oefentherapie

Tijdens de oefentherapie zoeken wij naar tekortkomingen en/of beperkingen die er op dat moment zijn: beweeglijkheid, balans, coรถrdinatie, krachtuithoudingsvermogen, kracht en snelheid. Die verschillen per individu. Je krijgt derhalve oefentherapie die op maat is toegesneden.

Schoenadvies:loopanalyse - 01

Loopanalyse en/of schoenadvies

Tijdens de loopanalyse worden je oude schoenen beoordeeld. Je dient enkele keren voor de camera op en neer te lopen om je looppatroon te filmen en te analyseren. Vervolgens loop je enige malen voor de camera op blote voeten en, indien noodzakelijk, op gecorrigeerde schoenen om het verschil te beoordelen. Daarna wordt het looppatroon beeldje voor beeldje beoordeeld om te bepalen of er compensatie vanuit de voeten, knieรซn en/of heup/bekken plaatsvind en kan er een passend schoenadvies gegeven worden.

Behandeling - manuele therapie - 01

Manuele Therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten, anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Daartoe gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

Specifieke behandelingen - dry needling - 1

Dry Needling

Dry needling is het inbrengen van een โ€˜drogeโ€™ naald (zonder toevoeging van medicatie) in de aangedane spier(en). De behandeling resulteert vaak in pijnvermindering en een verbeterde mobiliteit van de betreffende spieren en gewrichten.

Specifieke behandelingen - mulligan - 01

Mulligan concept

Het Mulligan concept is een veilige en effectieve manier van het mobiliseren van gewrichten. De therapie is pijnvrij, dient direct verbetering te geven welke verbetering langdurig moet aanhouden.

Specifieke behandelingen - shockwave - 1

Shockwave

Shockwave is een behandeltechniek waarbij patiรซnten worden blootgesteld aan krachtige 'schokgolven', die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden. Zo hebben deze golven op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect.

Specifieke behandelingen - medical taping - 01

Medical Taping Concept

Wij tapen geregeld volgens het concept van medical taping om een langdurig effect van de behandeling te bereiken.

specifieke behandelingen - Krachtmeting - 1

Isokinetische krachttest

Deze test wordt veel gebruikt binnen onze revalidatietrajecten om te beoordelen waar je staat in de revalidatie, wat de vervolgstappen zijn in het herstel en of er begonnen kan worden met (deels) sporthervatting.

Specifieke behandelingen - echografie - 01

Echografie

Aan de hand van echografie kunnen we de pezen en spieren beoordelen die betrokken kunnen zijn bij de klacht. Dit zorgt er voor dat de behandeling beter afgestemd kan worden op de structuur die is aangedaan.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.