Hoofdpijn- en/of duizeligheidsklachten

Fysioplein is de specialist in de regio Den Haag, Delft en Rotterdam op het gebied van revalidatie bij hoofdpijn- en/of duizeligheidsklachten.
Meer over je revalidatie bij hoofdpijn- en/of duizeligheidsklachten

Meer weten over revalidatie bij hoofdpijn- en/of duizeligheidsklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Behandeling van hoofdpijn- en/of duizeligheidsklachten.

Hoofdpijn en duizeligheidsklachten zijn klachten die geregeld voorkomen, al dan niet in combinatie met nekpijn. Duizeligheid geeft een gevoel van draaierigheid of balansproblemen.

Ik wil een afspraak maken

Heb je hoofdpijn- en/of duizeligheidsklachten? Maak hier een afspraak om te bepalen wat er aan de hand is

Heb je last van hoofdpijn- en of duizeligheidsklachten?

Hoofdpijn en duizeligheidsklachten zijn klachten die geregeld voorkomen, al dan niet in combinatie met nekpijn. 

 

Duizeligheid geeft een gevoel van draaierigheid of balansproblemen. Soms associëren mensen dit met een gevoel van ‘licht in het hoofd’ of gedesoriënteerd zijn, vaak in combinatie met bewegingsonzekerheid.

 

Binnen de fysiotherapie maken we onderscheid tussen duizelig zijn of het gevoel van licht in het hoofd, waarbij (draai)duizeligheid vaak in verband wordt gebracht met problemen van het evenwichtsorgaan. Daarbij kun je het gevoel hebben alsof de wereld om je heen draait, gepaard met  het gevoel van een verminderde balans. Dat hoeft niet altijd zijn oorsprong te hebben in het evenwichtsorgaan, maar kan ook worden teruggevoerd op een disbalans in de halswervelkolom. 

‘Licht in het hoofd’ is dikwijls het gevoel van flauwte. Vaak zien we een samenhang met de bloedsomloop of bloedvaten, medicatie of soms ook met stress, bijvoorbeeld bij hyperventilatie. 

 

Bij sommige duizeligheidsklachten kan de manueel therapeut een rol spelen in het herstel. Bijvoorbeeld bij duizeligheidsklachten die een oorzaak hebben in de halswervelkolom of bij sommige evenwichtsorgaan gerelateerde duizeligheid, te weten de Benigne Paradoxale Positie Duizeligheid, ofwel BPPD. 

 

Wanneer je echter plotseling duizelig of licht in het hoofd wordt en dit gepaard gaat met neurologische of centrale uitvalsverschijnselen, is het raadzaam de huisarts te raadplegen. Denk hierbij aan uitvalsverschijnselen, plotseling vallen, dubbelzien, spraak- of slikstoornissen, acuut houterig bewegen of tintelingen/doofheid in het aangezicht. 

 

Behalve bij de behandeling bij duizeligheidsklachten, kan de fysio-/manueeltherapeut ook een rol spelen bij behandeling van hoofdpijnklachten. Vooral bij hoofdpijntypen die afkomstig zijn vanuit spieren of gewrichten in de nek, te weten het tension type headache ofwel spierspanningshoofdpijn en cervicogene hoofdpijn, dat wil zeggen hoofdpijnklachten vanuit de nek.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over je Hoofdpijn- en/of duizeligheidsklachten, neem dan contact met ons op.

Revalidatie

Hoofdpijn- en/of duizeligheidsklachten worden behandeld door een van onze manueel therapeuten. Behalve manuele therapie wordt ook tijd besteed worden aan (huiswerk)oefeningen. Die m,oeten er voor zorgen dat de belastbaarheid van de nek wordt verbeterd. Als manuele therapie niet mogelijk is of onvoldoende resultaat kent, heeft kan dry needling en Mulligan concept worden overwogen.

Intake

Tijdens de intake wordt jouw klacht in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarin staat wat voor jou de beste behandeling is.

Behandeling

Wanneer je hoofdpijn- en/of duizeligheidsklachten hebt word je volgens een van onze zorgplannen behandeld. Dit zorgplan is speciaal ontwikkeld voor mensen met deze klachten en laat goede resultaten zien.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geëvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Behandelingen tijdens de revalidatie bij hoofdpijn- en/of duizeligheidsklachten

Indien noodzakelijk word je behandeld met manuele therapie, Mulligan concept, dry needling of oefentherapie. Een deel van de behandeling bestaat uit voorlichting en huiswerkoefeningen om je klachten weer onder controle te krijgen en de belastbaarheid van de nek te optimaliseren.

Nekklachten - hoofdpijn:duizeligheid - 01

Revalidatie bij hoofdpijn- en/of duizeligheidsklachten

Als wordt gekozen voor manuele therapie, Mulligan concept of dry needling wordt deze therapie altijd ondersteund door huiswerkoefeningen om herhaling van de klachten te voorkomen. Daarnaast worden adviezen gegeven over hoe met deze klachten om te gaan, wat je er zelf aan kunt doen en wat je moet doen om herhaling te voorkomen.

Andere nekklachten

Nekklachten - stijve nek - 01

Stijve nek

Meer weten over de revalidatie bij stijve nekklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Nekklachten - wiplash - 01

Whiplashklachten

Meer weten over de revalidatie bij whiplashklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.