Whiplash

Fysioplein is de specialist in de regio Den Haag, Delft en Rotterdam op het gebied van revalidatie bij nekklachten zoals whiplashklachten
Wil je meer weten over whiplashklachten?

Meer weten over de revalidatie bij whiplashklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Wil je meer weten over behandeling van whiplashklachten?

Wil je meer weten over de behandeling van whiplashklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Ik wil een afspraak maken

Heb je een whiplash? Maak hier een afspraak om te bepalen wat er aan de hand is.

Behandeling van whiplash klachten

De behandeling van whiplash klachten is sterk afhankelijk van de duur van de klachten en factoren die mogelijk het herstel kunnen belemmeren. Wanneer de klachten na een whiplash langer dan 3 maanden aanwezig zijn vraagt dit om een ander behandelplan. Of als je onzeker of angstig bent over hoe je de nek moet belasten, kan dit van negatieve invloed zijn op het herstel. Ook kunnen andere factoren een rol spelen in het niet of langzamer herstellen van de whiplash.

 

In de acute (vroege) fase ligt de focus op het verminderen van de pijn en het verbeteren van de beweeglijkheid. Je krijgt in deze fase advies over wat een whiplash precies doet met de nek en hoe je vervolgens het beste met de pijn kan omgaan. De beweeglijkheid bevorderen we door samen met de fysiotherapeut specifieke mobilisaties (beweeg technieken) uit te voeren en oefeningen die je mee krijgt voor thuis. Wanneer de pijn is afgenomen maken we geleidelijk een overstap naar oefeningen gericht op het herwinnen van de kracht en stabiliteit van de nek. Als je de nekpijn weer onder controle hebt kan je ook weer langzaam beginnen met sportactiviteiten mits deze de pijn niet verergeren.

 

Chronische nekpijn na Whiplash
Wanneer er sprake is van langdurige pijnklachten kan er sprake zijn van een verstoord pijnsysteem en/of pijngedrag. Net als dat het verteringssysteem verstoord kan raken – denk aan buikpijn of overgeven – kan ook het pijnsysteem verstoord raken. Dit betekent in dit geval dat de zenuwen overgevoelig kunnen worden en prikkels die gewoonlijk geen tot weinig pijn doen nu wel pijn gaan doen. Ook de verwachtingen, ervaringen en de interpretatie van fysieke prikkels hebben invloed op hoe je de pijn ervaart. Een verhoogde prikkelbaarheid kan erg vervelend zijn en ook leiden tot sneller geïrriteerd zijn of overgevoelig te worden voor licht en/of geluid. Fysioplein kan jou helpen het pijn systeem te ‘hertrainen’ door tijdens de behandeling in te spelen op de hiervoor genoemde factoren en geleidelijk de belasting in actieve oefentherapie te verhogen.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over je Whiplash, neem dan contact met ons op.

Revalidatie

Indien noodzakelijk word je behandeld door een manueel therapeut. Naast manuele therapie zal er ook tijd besteed worden aan oefeningen (huiswerkoefeningen) die er voor moeten zorgen dat de belastbaarheid van de nek verbeterd wordt.

Intake

Tijdens de intake wordt jouw whiplashklacht in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarin staat wat de beste behandeling is voor jou.

Behandeling

Wanneer je whiplashklachten hebt word je volgens een van onze zorgplannen behandeld. Dit zorgplan is speciaal ontwikkeld voor mensen met whiplashklachten en laat goede resultaten zien.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geëvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Behandelingen tijdens de revalidatie bij whiplashklachten

Indien noodzakelijk word je behandeld middels manuele therapie, Mulligan concept of oefentherapie. Een deel van de behandeling bestaat uit voorlichting en huiswerkoefeningen om je whiplashklachten weer onder controle te krijgen en de belastbaarheid van de nek weer te optimaliseren.

Nekklachten - wiplash - 01

Andere nekklachten

Nekklachten - stijve nek - 01

Stijve nek

Meer weten over de revalidatie bij stijve nekklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Nekklachten - hoofdpijn:duizeligheid - 01

Hoofdpijn- en/of duizeligheidsklachten

Meer weten over revalidatie bij hoofdpijn- en/of duizeligheidsklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.