DutchEnglish

Het ontstaan

Fysioplein – destijds Fysiotherapiepraktijk Dirk Jan de Jong – opende 1992 zijn deuren in de monumentale Nirwana flat in het Haagse Benoordenhout. Dirk Jan de Jong (afgestudeerd in 1987) had inmiddels een aantal jaren gewerkt in een fysiopraktijk te Amsterdam-Zuid.

Het ontstaan van Fysioplein

Van het begin af werd in de praktijk het accent gelegd op actieve revalidatie, waarbij de patiënt zelf nadrukkelijk een rol speelt in zijn eigen herstel. Die filosofie is – 30 jaar later – nog altijd leidend bij het huidige Fysioplein. De fysiotherapeuten werkten van meet af aan intensief samen met orthopedische chirurgen, met aanvankelijk de nadruk op de revalidatie van de knie. Bovendien was Dirk Jan de Jong destijds een van de eersten die het belang van deugdelijk sportschoeisel begreep in samenhang met klachten- en blessures. Het schoenadvies is al die jaren eveneens gebleven.

 

In 1998 verhuisde de praktijk naar het gezondheidscentrum Sweelinckplein te Den Haag. Daar kwam de samenwerking met huisartsen en sportartsen tot stand, die tot op de dag van vandaag is gebleven en tot een van de speerpunten van Fysioplein is uitgegroeid. Op verzoek van Orthopedium (de huidige Bergman Clinics) werd in 2002 een vestiging in Delft geopend. In 2020 volgde een derde locatie in de Bergman Clinics Rotterdam, gelegen nabij Rotterdam The Hague Airport. Dankzij de samenwerking met het Internationaal Health Centre IHCH is in inmiddels een (vierde) locatie geopend aan de Jan van Nassaustraat in het Haagse Benoordenhout.

 

Fysioplein kent al 25 jaar een intensieve samenwerking met de politie Haaglanden – in 2012 werd zelfs begonnen met een apart spreekuur in de Haagse wijk Ypenburg. Daarbij is Fysioplein 30 jaar nauw betrokken bij de begeleiding van verscheidene sportverenigingen. Momenteel zijn dat onder meer hockeyclub HGC in Wassenaar en de Delftse voetbalclubs Wippolder en Concordia.

 

Innovatie is zonder twijfel de belangrijkste pijler van Fysioplein. Zo wordt momenteel de mogelijkheid onderzocht om met orthopedisch chirurgen en huisartsen patiënten gezamenlijk te beoordelen om tot een integraal behandeladvies te komen. In die zin is Fysioplein, dat inmiddels 11 fysiotherapeuten en 3 assistent fysiotherapeuten telt met uiteenlopende specialismen, al ruim een kwart eeuw vernieuwend en grensverleggend.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.