Stijve nek

Fysioplein is de specialist in de regio Den Haag, Delft en Rotterdam op het gebied van revalidatie bij nekklachten zoals een stijve nek.
Wil je meer weten over stijve nek klachten?

Meer weten over de revalidatie bij stijve nekklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Wil je meer weten over de behandeling van stijve nek klachten?

Wil je meer weten over de behandeling van stijve nek klachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Ik wil een afspraak maken

Heb je een stijve nek? Maak hier een afspraak om te bepalen wat er aan de hand is.

Heb je last van een stijve nek?

Mensen die een stijve nek hebben, hebben vaak last van aspecifieke nekpijn. Dit houdt in dat er geen medisch aantoonbare reden of ‘schade’ aan structuren in de halswervelkolom is, die verklarend is voor de klachten die iemand ervaart. Minder frequent komt voor dat de stijve nek veroorzaakt is als gevolg van een trauma of specifieke nekpijn.
Het normale herstellende beloop van een stijve nek is dat mensen binnen 6 weken een afname van pijnklachten ervaren en/of een toename in activiteiten. Wanneer dit niet het geval is, spreken wij van een afwijkend beloop. Ook spreken we van een afwijkend beloop wanneer iemand terugkerende nekpijn heeft.

 

De stijve nek die mensen ervaren, kunnen dus uiteenlopende oorzaken van klachten hebben. Spierspanning, verminderde beweeglijkheid van gewrichtjes in de hals- en/of borstwervelkolom, verminderde beweeglijkheid in de schouders of een verminderde motorische controle (verminderde coördinatie-stabiliteit) van de halswervelkolom. Stress of te weinig bewegen speelt ook vaak een rol.

 

Het is belangrijk om een goede analyse te maken van iemands dagelijks functioneren, de houding en bewegend functioneren van spieren en gewrichten te onderzoeken.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over je Stijve nek, neem dan contact met ons op.

Revalidatie

Indien noodzakelijk word je behandeld door een manueel therapeut. Naast manuele therapie zal er ook tijd besteed worden aan oefeningen (huiswerkoefeningen) die er voor moeten zorgen dat de belastbaarheid van de nek verbeterd wordt. Daarnaast kan er overwogen worden om dry needling toe te passen.

Intake

Tijdens de intake wordt jouw nekklacht in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarin staat wat de beste behandeling is voor jou.

Behandeling

Wanneer je een stijve nek hebt word je volgens een van onze zorgplannen behandeld. Dit zorgplan is speciaal ontwikkeld voor mensen met een stijve nek en laat goede resultaten zien.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geëvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Behandelingen tijdens de revalidatie bij een stijve nek

Indien noodzakelijk word je behandeld middels manuele therapie, Mulligan concept, dry needling of oefentherapie. Een deel van de behandeling bestaat uit voorlichting en huiswerkoefeningen om je whiplashklachten weer onder controle te krijgen en de belastbaarheid van de nek weer te optimaliseren.

Nekklachten - stijve nek - 01

Andere nekklachten

Nekklachten - wiplash - 01

Whiplashklachten

Meer weten over de revalidatie bij whiplashklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Nekklachten - hoofdpijn:duizeligheid - 01

Hoofdpijn- en/of duizeligheidsklachten

Meer weten over revalidatie bij hoofdpijn- en/of duizeligheidsklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.