Tenniselleboog en golferselleboog

Fysioplein is de specialist in de regio Den Haag, Delft en Rotterdam op het gebied van revalidatie bij tennis- en golferselleboog.
Meer over tennis- en golferselleboog

Meer weten over de revalidatie bij tennis- en golferselleboog? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Behandeling van tennis- en golferselleboog

Het behandeltraject bij tennis- en golferselleboog is sterk afhankelijk van de ernst van de klacht en de duur van de klacht. Lees meer op deze pagina.

Ik wil een afspraak maken

Heb je last van een tennis- of golferselleboog)? Maak hier een afspraak.

Heb je last van een tennis- of golferselleboog?

Een tenniselleboog (epicondylitis lateralis) is een overbelastingsklacht aan de buitenzijde van je elleboog. Aan de buitenkant van de elleboog hechten de pezen aan die verantwoordelijk zijn voor de strekking van je pols en vingers. Deze pezen zijn bij een tenniselleboog overbelast geraakt. Als er sprake is van pijn aan de buitenzijde van de elleboog waarbij knijpen (een vuist maken) pijn opwekt is er vaak sprake van epicondylitis lateralis (een tenniselleboog). Het is belangrijk bij deze klachten snel te beginnen met fysiotherapie om er voor te zorgen dat het geen chronische klacht wordt.

 

Een golferselleboog (epicondylitis medialis) is een overbelastingsklacht aan de binnenzijde van je elleboog. Aan de binnenzijde van je elleboog hechten de pezen aan die verantwoordelijk zijn voor het buigen van je pols en vingers. Deze pezen zijn overbelast geraakt bij een golferselleboog (epicondylitis medialis). Het is belangrijk bij deze klachten snel te beginnen met fysiotherapie om er voor te zorgen dat het geen chronische klacht wordt.

 

Ook weten we dat in sommige gevallen deze klachten hun oorsprong hebben vanuit de nek. Daarom zal ook de nek altijd worden gecontroleerd tijdens de intake en behandeld worden indien nodig.
Indien fysiotherapie onvoldoende resultaat geeft kan worden overwogen via de huisarts een orthopeed te raadplegen.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over je Tenniselleboog en golferselleboog, neem dan contact met ons op.

Revalidatie

Jouw revalidatie is specifiek gericht op de door jouzelf gestelde doelen. Om snel de pijnklachten onder controle te krijgen is het van groot belang om de belasting fors terug te brengen en zo veel mogelijk zonder pijnklachten te functioneren.
Daarnaast kan het Mulligan concept bijdragen aan een snel herstel van zowel een tenniselleboog als een golferselleboog. Ook taping en dry needling kunnen een positieve invloed hebben op het onder controle krijgen van de pijnklachten. Als de pijn afgenomen is kan worden begonnen met oefentherapie om de belastbaarheid van de arm weer op het oude niveau te krijgen.
Indien de klachten afkomstig zijn vanuit je nek zal deze aandoening worden behandeld met het Mulligan concept of aan de hand van manuele therapie.

Intake

Tijdens de intake wordt jouw tennis- of golferselleboog in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarin staat wat de beste behandeling is voor jou.

Behandeling

Wanneer je een tenniselleboog of golferselleboog hebt word je volgens ons zorgplan behandeld. Het zorgplan is speciaal ontwikkeld voor deze klachten en laat goede resultaten zien.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geëvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Behandelingen bij een tennis- of golferselleboog

Na de intake kan worden besloten een echo van je elleboog te maken om uit te sluiten dat er sprake is van een peesscheur of andere schade. Tevens kan worden overwogen taping toe te passen. Veelal is het Mulligan concept in combinatie met rekkingsoefeningen de meest voor de hand liggende behandelstrategie. Indien de pijn onder controle is wordt begonnen met oefentherapie om aldus de belastbaarheid van de aangedane structuren te optimaliseren. Vervolgens wordt er, indien je een sportwens hebt, sportspecifiek getraind.

armklachten - tennisarm:golfarm - 01

Andere armklachten

armklachten - elleboogbreuk - 01

Elleboogbreuk

Meer weten over de revalidatie na een elleboogbreuk? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

armklachten - polsbreuk - 01

Polsbreuk

Meer weten over de revalidatie na een polsbreuk? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.