Elleboogbreuk

Fysioplein is de specialist in de regio Den Haag, Delft en Rotterdam op het gebied van revalidatie na een elleboogbreuk.
Meer over de revalidatie na een elleboogbreuk

Meer weten over de revalidatie na een elleboogbreuk? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Behandeling na een elleboogbreuk

Het behandeltraject na een elleboogbreuk is sterk afhankelijk van de aard van de breuk. Lees meer op deze pagina.

Ik wil een afspraak maken

Heb je je elleboog gebroken? Maak hier een afspraak.

Heb je je elleboog gebroken?

Als je je elleboog gebroken hebt is het van groot belang zo snel mogelijk te beginnen met fysiotherapie. Vraag je behandelend arts wanneer je kunt beginnen. De arts bepaalt wanneer de elleboog ‘oefenstabiel’ is.
Bij een operatie wordt de breuk gestabiliseerd om deze te laten helen, al dan niet in combinatie met gips.

 

Als dit niet noodzakelijk is, wordt vaak gekozen worden voor een periode van gips aldus de breuk te laten helen. Als de breuk voldoende geheeld is en de arm uit het gips is, kan worden begonnen met fysiotherapie.

 

Onze eerste zorg gaat uit naar het verbeteren van de beweeglijkheid van de elleboog. Vervolgens richten we ons op de belastbaarheid.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over je Elleboogbreuk, neem dan contact met ons op.

Revalidatie

Jouw revalidatie is specifiek gericht op de door jouzelf gestelde (sport)doelen.
De eerste fase van het herstel na een elleboogbreuk is gericht op het verbeteren van de beweeglijkheid van de elleboog aan de hand van oefentherapie. Ook manuele therapie, Mulligan concept en taping kunnen aanvullend worden ingezet.
De tweede fase bestaat uit oefentherapie om de belastbaarheid te vergroten. In deze fase wordt er getraind op kracht zelf en krachtuithoudingsvermogen. Daarna wordt er - als dat jouw doel is - via training toegewerkt naar hervatting van je sportactiviteiten. Dit zijn dikwijls trainingen met aandacht voor voor explosiviteit als gooien en vangen.

Intake

Tijdens de intake wordt jouw klacht na een elleboogbreuk in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarin staat wat de beste behandeling is voor jou.

Behandeling

Wanneer je een elleboogbreuk hebt gehad word je volgens ons zorgplan behandeld. Het zorgplan is speciaal ontwikkeld voor deze klachten en laat goede resultaten zien.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geëvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Behandelingen na een elleboogbreuk

Na de intake kan snel worden begonnen met oefentherapie en, indien noodzakelijk, met het Mulligan concept en/of manuele therapie. Ook kan gekozen worden je elleboog te tapen indien noodzakelijk. Dry needling kan worden gebruikt na een elleboogbreuk als er sprake is van een verhoogde spierspanning in de spieren rond het ellebooggewricht, die de revalidatie vertraagd.

armklachten - elleboogbreuk - 01

Andere armklachten

armklachten - tennisarm:golfarm - 01

Tenniselleboog en golferselleboog

Meer weten over de revalidatie bij tennis- en golferselleboog? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

armklachten - polsbreuk - 01

Polsbreuk

Meer weten over de revalidatie na een polsbreuk? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.