Kuitklachten

Fysioplein is de specialist in de regio Den Haag, Delft en Rotterdam op het gebied van revalidatie bij kuitklachten.
Meer over kuitklachten (zweepslag)

Meer weten over de revalidatie bij kuitklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Behandeling van kuitklachten (zweepslag)

Het behandeltraject bij kuitklachten is sterk afhankelijk van de ernst van de klacht: is er bijvoorbeeld sprake van een spierscheur of spierverrekking? Lees meer op deze pagina.

Ik wil een afspraak maken

Heb je last van je kuitspieren? Maak hier een afspraak.

Heb je last van je kuitspieren?

Kuitklachten zijn een veel voorkomende klacht bij sporters. Een moment dat kuitklachten ontstaan is bijvoorbeeld een stekende pijn tijdens een sprint. Ook kan de kuitspier verrekt zijn waardoor er pijnklachten ontstaan.

 

Als er een scheurtje in een van de kuitspieren zit zal de revalidatie langer duren dan bij een spierverrekking. Wanneer er sprake is van een scheurtje in de kuitspier wordt dat ook wel een zweepslag genoemd.

 

Om kuitklachten goed in kaart te brengen bestaan er diverse kracht- en rektesten, maar ook een echo van de kuitspieren kan veel inzicht geven in het type aandoening. Indien noodzakelijk zullen we ook een echo van je kuitspier(en) maken.
Als er sprake is van een achillespeesprobleem, kunnen wij dit goed in kaart brengen en je revalidatie samen met jou oppakken.

 

Ook kunnen kuitklachten vanuit de rug komen. Daarom is het belangrijk om ook de rug goed te analyseren tijdens de intake.
Hoe sneller je begint met revalidatie, hoe sneller het herstel verloopt. Maak derhalve snel een afspraak om de klacht te beoordelen en een plan van aanpak te maken.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over je Kuitklachten, neem dan contact met ons op.

Revalidatie

Jouw revalidatie is specifiek gericht op de door jouzelf gestelde doelen. In de eerste fase gaat het om het onder controle krijgen van de pijn en het terugkrijgen van een normaal looppatroon. Alles dat pijnvrij kan worden uitgevoerd is toegestaan en heeft een positieve invloed op het herstel. Pijn is een signaal dat je activiteit dient te vermijden.
Als de pijn onder controle is en er pijnvrij kan worden gelopen, kan worden begonnen met het verbeteren van de lenigheid van de spier en het optimaliseren van de kracht. Als de kracht in orde is kan worden begonnen met sport-specifieke oefeningen om uiteindelijk klachtenvrij weer te kunnen sporten.

Intake

Tijdens de intake wordt jouw kuitklacht in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarin staat wat de beste behandeling is voor jou.

Behandeling

Wanneer je kuitklachten hebt word je volgens ons zorgplan behandeld. Het zorgplan is speciaal ontwikkeld voor kuitklachten en laat goede resultaten zien.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geëvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Behandelingen bij kuitklachten

Na de intake kan worden besloten een echo van je kuit te maken om te beoordelen of er schade is aan het spierweefsel of peesweefsel. Tevens kan worden overwogen om taping toe te passen. Veelal is oefentherapie de voor de hand liggende behandelstrategie. Dit kan snel na het ontstaan van de kuitklacht beginnen.
Bij voldoende kracht kan worden begonnen met sport-specifieke oefeningen en loopscholing om zo op een verantwoorde manier weer naar sporthervatting toe te werken.
Voordat er wordt begonnen met sport-specifieke oefeningen zal eerst een loopanalyse en schoenadvies uitgevoerd worden zodat de kans op terugkerende kuitklachten geminimaliseerd worden.

Onderbeenklachten - Kuitblessures(kuitklachten) - 01

Andere onderbeenklachten

Schouderklachten - Peesruptuur - 01

(Gedeeltelijk) gescheurde schouderpees

Meer weten over de behandeling van een gescheurde schouderpees? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Onderbeenklachten - Shin Split - 01

Shin-splintklachten (scheenbeenvliesontsteking)

Meer weten over de revalidatie bij shin-splintklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Schouderklachten - Peesruptuur - 01

Peesontsteking

Meer weten over de revalidatie bij tendinitisklachten of gedeeltelijk gescheurde pezen rond de schouder? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Bovenbeenklachten - Quadriceps - 01

Quadriceps klachten

Meer weten over de revalidatie bij quadricepsklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Heupklachten - 01

Heup- en liesklachten

Enkelklachten - enkeloperatie - 01

Enkeloperatie

Meer weten over revalidatie na een enkeloperatie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Enkelklachten - Enkeldistorsie - 01

Verzwikte enkel (enkeldistortie)

Meer weten over revalidatie na een enkeldistorsie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Enkelklachten - Enkelbreuk - 01

Enkelbreuk

Meer weten over revalidatie na een enkelbreuk? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Onderbeenklachten - Kuitblessures(kuitklachten) - 01

Kuitklachten (zweepslag)

Meer weten over de revalidatie bij kuitklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Bovenbeenklachten - Hamstring - 01

Hamstringklachten

Meer weten over de revalidatie bij hamstringklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Bovenbeenklachten - 01

Spierklachten in het bovenbeen

Vaak zitten de klachten in de hamstrings (achterkant bovenbeen) of aan de voorzijde van het bovenbeen (quadriceps). Heb je last van liesklachten, klik dan hier

Onderbeenklachten - 01

Klachten in het onderbeen

Vaak zitten de klachten in de kuitspier, waarbij veel mensen aangeven dat het “er in geschoten is” tijdens een sprint. Ook kun je last hebben van je scheenbenen. Dit noemen wij shinsplint of scheenbeenvlies ontsteking.

enkelklachten - 01

Enkelklachten

Voetklachten - 01

Voetklachten

Heb je voetklachten (voetpijn, vergroeiing van de grote teen/hallux valgus, vragen over inlegzolen), neem contact met ons op. Staat jouw klacht niet in onderstaand rijtje? Informeer wat wij voor je kunnen betekenen.

armklachten - 01

Armklachten

Rugklachten - 01

Rugklachten

Schouderklachten - 01

Schouderklachten

Heb je last van je schouder, schouder uit de kom of bursitis, dan gebruiken we echografie om de beschadiging te bepalen. Staat jouw schouderklacht niet in onderstaand rijtje? Ook dan kunnen wij jou helpen.

Nekklachten - 01

Nekklachten

knieklachten - 01

Knieklachten

specifieke klacht - Enkelklachten - achillespeesruptuur - 01

Achillespeesklachten

Wil je meer weten over revalidatie bij achillespeesklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Voetklachten - voetoperaties - 01

Voetoperaties

Meer weten over revalidatie na een voetoperatie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Heupklachten - Heupartrhose - 01

Slijtage (artrose) van de heup

Meer weten over de revalidatie bij slijtage (artrose) van de heup? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Knieklachten - kniedistorsie - 01

Verdraaide of verrekte knie

Bij een kniedistorsie is het belangrijk de knie te laten onderzoeken om letsel uit te sluiten. Voor meer informatie over een verdraaide knie klik hier.

Knieklachten - meniscusaandoeningen - 01

Meniscusklachten

Meer weten over de revalidatie bij meniscusklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.