Peesruptuur

Fysioplein is de specialist in de regio Den Haag, Delft en Rotterdam op het gebied van revalidatie bij een (gedeeltelijke) scheur (peesruptuur) van een van de pezen rond het schoudergewricht.
Meer over schouderklachten bij een gescheurde schouderpees

Een andere benaming voor een (gedeeltelijke) peesscheur is een peesruptuur. Meer weten over de revalidatie bij een (gedeeltelijk) gescheurde pees rond de schouder?

Behandeling van een gedeeltelijke peesruptuur

De behandeltraject van een (gedeeltelijke) peesscheur (peesruptuur) is afhankelijk van de grootte van de scheur in de pees en de mate van stijfheid van de schouder.

Ik wil een afspraak maken

Heb je een (gedeeltelijk) gescheurde pees, ook wel een peesruptuur genoemd? Maak hier een afspraak.

Heb je het vermoeden dat je een (gedeeltelijk) gescheurde pees hebt?

Bij een gedeeltelijk gescheurde pees (peesruptuur) moeten de vezels die nog wel intact zijn harder werken en bestaat de kans op overbelasting. Het is van belang te bepalen hoe groot de scheur is (door middel van echografie) en aan de hand daarvan te beslissen of fysiotherapie een kans van slagen heeft.

 

Indien de peesscheur groot is (meer dan 50 procent van de peesdikte) moet worden overwogen je via de huisarts door te sturen naar een orthopeed. Als we weten hoe groot de ruptuur is zal er met je een plan van aanpak gemaakt worden.

 

Een relatief kleine scheur in een van de pezen rond het schoudergewricht is goed te behandelen met fysiotherapie, waarbij wij soms de huisarts vragen een ontstekingsremmer voor te schrijven. Als fysiotherapie onvoldoende resultaat heeft vragen we de huisarts je te verwijzen naar een orthopeed voor verdere beoordeling.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over je Peesruptuur, neem dan contact met ons op.

Revalidatie

Je revalidatie is specifiek gericht op de door jou gestelde doelen. De eerste fase is het onder controle krijgen van de pijn en het verbeteren van de beweeglijkheid van de schouder. Daarna moet de belastbaarheid van de schouder worden verbeterd om uiteindelijk geen beperkingen van de schouder te ondervinden.

Intake

Tijdens de intake wordt jouw schouderprobleem in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarin staat wat de beste behandeling is voor jou.

Behandeling

Wanneer je een (gedeeltelijke) peesscheur (peesruptuur) hebt word je volgens een van onze zorgplannen behandeld. Dit zorgplan is speciaal ontwikkeld voor schouderklachten als gevolg van een (deels) gescheurde pees en laat goede resultaten zien.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geëvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Behandelingen bij een (gedeeltelijke) peesscheur (peesruptuur)

Na de intake kan besloten worden een echo van je schouder te maken om te beoordelen of het een peesscheur betreft en wat de grootte van deze scheur is. De behandeling zal vaak bestaan uit oefentherapie om zo de bewegelijkheid en de belastbaarheid van je schouder te verbeteren.
Tevens kan worden overwogen manueel therapie, dry needling en/of taping toe te passen.

Schouderklachten - Peesruptuur - 02

Andere schouderklachten

Schouderklachten - Peesruptuur - 01

Peesontsteking

Meer weten over de revalidatie bij tendinitisklachten of gedeeltelijk gescheurde pezen rond de schouder? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Schouderklachten - schouderluxatie - 01

Schouderluxatie (schouder uit de kom)

Meer weten over revalidatie bij een schouderluxatie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Schouderklachten - schouderoperatie - 01

Schouderoperatie

Meer weten over revalidatie na een schouderoperatie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten. 

 

Schouderklachten - slijmbeursontsteking - 01

Bursitis (slijmbeursontsteking)

Bij bursitis heb je een ontsteking van je slijmbeurs. Bursitis wordt ook wel slijmbeursontsteking genoemd. Klik hier voor onze behandelplannen!

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.