Peesontsteking

Fysioplein is de specialist in de regio Den Haag, Delft en Rotterdam op het gebied van revalidatie bij tendinitisklachten (peesontsteking) of een gedeeltelijke scheur van een van de pezen rond het schoudergewricht.
Meer over schouderklachten

Meer weten over de revalidatie bij tendinitisklachten (peesontsteking) rond de schouder? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Behandeling van schouderklachten

De behandeltraject van tendinitisklachten (peesontstekingsklachten) is afhankelijk van de ernst van de tendinitis (ontsteking) en de mate van stijfheid van de schouder. Lees meer op deze pagina.

Ik wil een afspraak maken

Heb je tendinitisklachten (peesontsteking) of een gedeeltelijk gescheurde pees? Maak hier een afspraak.

Heb je het vermoeden dat je een tendinitis (peesontsteking) hebt of een gedeeltelijk gescheurde pees?

Een tendinitis geeft pijnklachten rond de schouder met soms uitstraling in de arm. De oorzaak van een tendinitis kan overbelasting van de pees zijn, maar ook een trauma (val op de schouder). Daarnaast kan een tendinitis ontstaan als de kop en de kom van het schoudergewricht niet goed ten opzichte van elkaar bewegen (positional fault). Vaak gaat hier een pijnprikkel aan vooraf, waardoor de schouder de pijnprikkel uit de weg gaat en foutief beweegt. Ook kan jouw houding niet goed zijn. Het is een vervelende klacht die lang kan aanhouden als deze niet tijdig wordt herkend en behandeld. Tendinitis kan tot een frozen shoulder leiden, waarvan het herstel tot twee jaar kan duren.
De meest aangedane tendinitis is die van de bicepspees (long head biceps) en de supraspinatuspees.
De bicepspees loopt door tot in het schoudergewricht en is vaak beschadigd als gevolg van overbelasting of inklemming. De supraspinatuspees is een belangrijke structuur voor het heffen van de arm en is zodoende ook vaak aangetast (overbelast).
Met echografie kunnen de pezen en andere structuren rond de schouder goed in kaart gebracht worden. Op een echo is vaak zien welke structuur (spier, pees of bursa) is aangedaan. Aldus kan het behandelplan specifiek voor de aangedane structuur opgesteld worden. Onze praktijk heeft de beschikking over een echografieapparaat. Als de fysiotherapeut het noodzakelijk vindt een echo van de schouder te maken, kunnen we dat snel inplannen.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over je Peesontsteking, neem dan contact met ons op.

Revalidatie

Je revalidatie is specifiek gericht op de door jou gestelde doelen. De eerste fase is het onder controle krijgen van de pijn en het verbeteren van de beweeglijkheid van de schouder. Daarna moet de belastbaarheid van de schouder verbeterd worden. Tenslotte zal er sport-specifiek worden getraind.

Intake

Tijdens de intake wordt jouw schouderprobleem in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarin staat wat de beste behandeling is voor jou.

Behandeling

Wanneer je schouderklachten (tendinitisklachten of een gedeeltelijke peesscheur) hebt word je volgens een van onze zorgplannen behandeld. Dit zorgplan is speciaal ontwikkeld voor schouderklachten en laat goede resultaten zien.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geëvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Behandelingen bij tendinitisklachten (peesontsteking) of een gedeeltelijke peesscheur

Na de intake kan er besloten worden om een echo van je schouder te maken om te beoordelen of een pees de bron van de klacht is. Er kan overwogen worden om manueel therapie en/of taping toe te passen, maar veelal is voorlichting en oefentherapie de meest voor de hand liggende behandelstrategie. Daarnaast kan worden gekozen voor dry needling om de bewegelijkheid van het schoudergewricht te verbeteren en de pijn te verminderen.

Schouderklachten - Peesruptuur - 01

Meer weten over de revalidatie bij tendinitisklachten of gedeeltelijk gescheurde pezen rond de schouder? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Andere schouderklachten

Schouderklachten - schouderluxatie - 01

Schouderluxatie (schouder uit de kom)

Meer weten over revalidatie bij een schouderluxatie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Schouderklachten - schouderoperatie - 01

Schouderoperatie

Meer weten over revalidatie na een schouderoperatie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten. 

 

Schouderklachten - slijmbeursontsteking - 01

Bursitis (slijmbeursontsteking)

Bij bursitis heb je een ontsteking van je slijmbeurs. Bursitis wordt ook wel slijmbeursontsteking genoemd. Klik hier voor onze behandelplannen!

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.