DutchEnglish

Loopanalyse en/of schoenadvies

Tijdens de revalidatie kan worden besloten om jouw bewegingspatroon te beoordelen en eventueel een schoenadvies te geven. Schoenen vormen de basis om goed en veilig te bewegen. Daarnaast voorkomt goed schoeisel blessures in de toekomst.
Over de loopanalyse en/of schoenadvies

Tijdens de loopanalyse beweeg je voor een camera zodat wij de bewegingen makkelijk kunnen registreren en analyseren. Daarna volgt een schoenadvies.

Meer behandelmogelijkheden

Behalve de loopanalyse en/of schoenadvies bieden we ook andere behandelmogelijkheden als die de effectiviteit van de behandeling ten goede komen. Voor een overzicht van deze mogelijkheden.

Ik wil een afspraak maken

Wil je een afspraak maken?

Loopanalyse en/of schoenadvies

De loopanalyse geeft een goede aanvulling op het lichamelijk onderzoek dat de fysiotherapeut bij jou uitvoert tijdens de intake.

 

Door middel van een camera en analyseprogramma brengen wij je looptechniek en stand van voeten, knieën en heup/bekken in beeld.Aanvullend kan passend schoeisel worden geadviseerd. Zie onderstaand stappenplan.

 

De loopanalyse en/of schoenadvies wordt uitgevoerd voordat je je sport hervat. Het sporten met adequaat schoeisel vermindert de kans op blessures.

Wij staan klaar voor je

Heb je vragen voor ons? Neem contact met ons op

Hoe werkt het?

Tijdens de loopanalyse worden je oude schoenen beoordeeld. Je dient enkele keren voor de camera op en neer te lopen om je looppatroon te filmen en te analyseren. Vervolgens loop je enige malen voor de camera op blote voeten en, indien noodzakelijk, op gecorrigeerde schoenen om het verschil te beoordelen. Daarna wordt het looppatroon beeldje voor beeldje beoordeeld om te bepalen of er compensatie vanuit de voeten, knieën en/of heup/bekken plaatsvind en kan er een passend schoenadvies gegeven worden.
Schoenadvies:loopanalyse - 02

1

Intake
Tijdens de intake wordt jouw fysieke probleem in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

2

Behandeling
Tijdens de loopanalyse en/of schoenadvies zal het looppatroon beoordeeld worden en kan een schoenadvies gegeven worden. De duur van deze analyse en/of schoenadvies is ongeveer 30 minuten. Breng je huidige schoeisel mee naar de loopanalyse.

3

Huiswerkoefeningen
Na deze loopanalyse en/of schoenadvies wordt de behandeling, indien noodzakelijk, gecontinueerd.

4

Vervolgafspraak
Indien noodzakelijk wordt er een vervolgafspraak gemaakt bij je behandelend fysiotherapeut om de revalidatie te vervolgen.

Behandelingen voor

Behandeling - oefentherapie - 01

Oefentherapie

Tijdens de oefentherapie zoeken wij naar tekortkomingen en/of beperkingen die er op dat moment zijn: beweeglijkheid, balans, coördinatie, krachtuithoudingsvermogen, kracht en snelheid. Die verschillen per individu. Je krijgt derhalve oefentherapie die op maat is toegesneden.

Behandeling - manuele therapie - 01

Manuele Therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten, anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Daartoe gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

Specifieke behandelingen - dry needling - 1

Dry Needling

Dry needling is het inbrengen van een ‘droge’ naald (zonder toevoeging van medicatie) in de aangedane spier(en). De behandeling resulteert vaak in pijnvermindering en een verbeterde mobiliteit van de betreffende spieren en gewrichten.

Specifieke behandelingen - mulligan - 01

Mulligan concept

Het Mulligan concept is een veilige en effectieve manier van het mobiliseren van gewrichten. De therapie is pijnvrij, dient direct verbetering te geven welke verbetering langdurig moet aanhouden.

Specifieke behandelingen - shockwave - 1

Shockwave

Shockwave is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige 'schokgolven', die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden. Zo hebben deze golven op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect.

Specifieke behandelingen - medical taping - 01

Medical Taping Concept

Wij tapen geregeld volgens het concept van medical taping om een langdurig effect van de behandeling te bereiken.

specifieke behandelingen - Krachtmeting - 1

Isokinetische krachttest

Deze test wordt veel gebruikt binnen onze revalidatietrajecten om te beoordelen waar je staat in de revalidatie, wat de vervolgstappen zijn in het herstel en of er begonnen kan worden met (deels) sporthervatting.

Specifieke behandelingen - echografie - 01

Echografie

Aan de hand van echografie kunnen we de pezen en spieren beoordelen die betrokken kunnen zijn bij de klacht. Dit zorgt er voor dat de behandeling beter afgestemd kan worden op de structuur die is aangedaan.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.