Slijmbeursontsteking

Fysioplein is de specialist in de regio Den Haag, Delft en Rotterdam op het gebied van revalidatie bij bursitisklachten rond het schoudergewricht.
Meer over bursitisklachten

Meer weten over revalidatie bij bursitisklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Behandeling van bursitisklachten (slijmbeursontsteking)

Het behandeltraject van bursitisklachten is sterk afhankelijk van de ernst van de bursitis en de mate van stijfheid in de schouder. Lees meer op deze pagina.

Ik wil een afspraak maken

Heb je bursitisklachten (slijmbeursklachten)? Maak hier een afspraak.

Heb je het vermoeden dat je een bursitis (slijmbeursontsteking) hebt?

Een bursitis geeft pijnklachten rond de schouder met soms uitstraling naar en in de arm. Bewegingen zijn pijnlijk en er is vaak sprake van een bewegingsbeperking. De oorzaak van een bursitis kan overbelasting zijn, maar ook een trauma (val op de schouder). Daarnaast kan een bursitis ontstaan als de kop en de kom van het schoudergewricht niet goed ten opzichte van elkaar bewegen (positional fault). Vaak gaat hier een pijnprikkel aan vooraf, waardoor de schouder de pijnprikkel uit de weg gaat en foutief beweegt.

 

Ook kan jouw uitgangspositie (houding) niet goed zijn. Bursitis is een vervelende klacht die lang kan aanhouden als deze niet tijdig wordt herkend en behandeld. De bursitis kan overgaan in een frozen shoulder waarvan het herstel tot wel twee jaar kan duren.
De meest aangedane bursa (slijmbeurs) zit aan de buitenzijde van de schouder, onder het schouderdak. Als er sprake is van een ontsteking van de bursa is deze verdikt. Door deze verdikking worden bewegingen pijnlijk. De bursa wordt namelijk ingeklemd tussen de kop van de schouder en het schouderdak bij bewegingen.

 

Met echografie kan de bursa (slijmbeurs) en andere structuren rond de schouder in kaart worden gebracht. Op een echo is te zien welke structuur (spier, pees of bursa) is aangedaan. Aldus kan het behandelplan specifiek voor de aangedane structuur worden opgesteld. Onze praktijk heeft de beschikking over een echografieapparaat. Als de fysiotherapeut het noodzakelijk vind een echo van de schouder te maken, kunnen we snel een afspraak maken.
Een bursitis is goed te behandelen met fysiotherapie, waarbij wij soms de huisarts vragen om een ontstekingsremmer voor te schrijven. Als fysiotherapie onvoldoende resultaat heeft kunnen we de huisarts vragen om een injectie in de bursa te geven of door te verwijzen naar een orthopeed voor verdere beoordeling van de schouder.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over je Slijmbeursontsteking, neem dan contact met ons op.

Revalidatie

Jouw revalidatie is specifiek gericht op de door jouzelf gestelde doelen. In de eerste fase gaat het om het onder controle krijgen van de pijn en het verbeteren van de bewegelijkheid van de schouder. Daarna moet de belastbaarheid van de schouder worden verbeterd. Tenslotte wordt er sport-specifiek getraind.

Intake

Tijdens de intake wordt jouw schouderprobleem in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarin staat wat de beste behandeling is voor jou.

Behandeling

Wanneer je schouderklachten hebt word je volgens een van onze zorgplannen behandeld. Het zorgplan is speciaal ontwikkeld voor schouderklachten en laat goede resultaten zien.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geëvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Behandelingen bij bursitisklachten (slijmbeursontsteking)

Na de intake kan worden besloten een echo van je schouder te maken om te beoordelen of de bursa (slijmbeurs) inderdaad de bron van de klacht is. Tevens kan worden overwogen manueel therapie en/of taping toe te passen. Veelal zijn voorlichting en oefentherapie de voor de hand liggende behandelstrategie. Daarnaast kan dry needling toegepast worden als bovenstaande behandelingen onvoldoende resultaat geven of er bij onderzoek duidelijke triggerpoints aanwezig zijn die je klachten verklaren.

Schouderklachten - slijmbeursontsteking - 01

Andere schouderklachten

Schouderklachten - schouderluxatie - 01

Schouderluxatie (schouder uit de kom)

Meer weten over revalidatie bij een schouderluxatie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Schouderklachten - schouderoperatie - 01

Schouderoperatie

Meer weten over revalidatie na een schouderoperatie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten. 

 

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.