Shin-splintklachten

Fysioplein is de specialist in de regio Den Haag, Delft en Rotterdam op het gebied van revalidatie bij shin-splintklachten.
Meer weten over shin-splintklachten

Meer weten over de revalidatie bij shin-splintklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Behandeling van shin-splintklachten

Het behandeltraject bij shin-splintklachten is sterk afhankelijk van de duur van de klachten. Hoe langer je deze klachten hebt, hoe langer de revalidatie duurt. Lees meer op deze pagina.

Ik wil een afspraak maken

Heb je last van shin-splintklachten? Maak hier een afspraak.

Heb je last van shin-splintklachten?

Shin-splintklachten zijn een veel voorkomende klacht bij sporters, in het bijzonder bij hardlopers.
Vaak ontstaan shin-splintklachten als er te snel wordt opgebouwd in intensiteit (duur of snelheid) of als er op andere ondergrond gelopen wordt dan normaal.

 

Een andere oorzaak kan zijn dat je loopt op schoenen die niet de juiste support geven of dat de schoenen waarop je loopt te oud zijn.

 

Als je shin-splintklachten hebt, maak dan snel een afspraak. Hoe langer je met dit soort klachten blijft rondlopen, des te langer duurt het herstel.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over je Shin-splintklachten, neem dan contact met ons op.

Revalidatie

Jouw revalidatie is specifiek gericht op de door jouzelf gestelde doelen. In de eerste fase gaat het om het onder controle krijgen van de pijn en het terugkrijgen van een normaal looppatroon. Alles dat je pijnvrij kunt is toegestaan en heeft een positieve invloed op het herstel. Pijn is een signaal dat aangeeft dat je activiteiten moet vermijden.
Als de pijn onder controle is en het lopen pijnvrij gaat, kan worden begonnen met het verbeteren van de lenigheid van de spier en het optimaliseren van de kracht. Als de kracht goed is kan begonnen worden met sport-specifieke oefeningen om uiteindelijk klachtenvrij weer te kunnen sporten.

Intake

Tijdens de intake wordt jouw shin-splintklacht in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarin staat wat de beste behandeling is voor jou.

Behandeling

Wanneer je shin-splintklachten hebt word je volgens ons zorgplan behandeld. Het zorgplan is speciaal ontwikkeld voor shin-splintklachten en laat goede resultaten zien.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geëvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Behandelingen bij shin-splintklachten

Na de intake kan worden besloten om taping toe te passen. Veelal is oefentherapie de voor de hand liggende behandelstrategie. Dit kan al snel na het ontstaan van de shin-splintklacht. Als er genoeg kracht meetbaar is, kan worden begonnen met sport-specifieke oefeningen en loopscholing om zo op een verantwoorde manier naar sporthervatting toe te werken.
Voordat begonnen kan worden met de sport-specifieke fase zal eerst een loopanalyse en schoenadvies uitgevoerd worden zodat de kans op terugkerende shin-splintklachten geminimaliseerd wordt.

Onderbeenklachten - Shin Split - 01

Andere onderbeenklachten

Onderbeenklachten - Kuitblessures(kuitklachten) - 01

Kuitklachten (zweepslag)

Meer weten over de revalidatie bij kuitklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.