Quadriceps klachten

Fysioplein is de specialist in de regio Den Haag, Delft en Rotterdam op het gebied van revalidatie bij quadriceps klachten.
Meer over quadriceps klachten

Meer weten over de revalidatie bij quadriceps klachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Behandeling van klachten aan de quadriceps

Het behandeltraject bij quadriceps klachten is sterk afhankelijk van de ernst van de klacht en het ontstaan. Lees meer op deze pagina.

Ik wil een afspraak maken

Heb je last van je quadriceps (voorkant bovenbeen)?

Heb je last van je hamstrings?

Klachten aan de voorzijde van je bovenbeen (quadriceps) komen geregeld voor. Een bekend voorbeeld van deze klachten is het ‘ijsbeentje’. Er is dan een klap (bijvoorbeeld knie van de tegenstander) op het bovenbeen gekomen waarbij de spier aangedaan is.

 

Ook kunnen deze klachten ontstaan bij de aanzet van een sprint. Dit komt vooral voor bij mensen die geen of een te korte warming up gedaan hebben en ‘koud’ het sportveld in komen.

 

Om deze klacht goed in kaart te brengen hebben wij de beschikking over een echosysteem zodat we de schade in de spier goed in kaart kunnen brengen.

 

Ook kunnen quadricepsklachten vanuit de rug komen. Daarom is het belangrijk tevens de rug goed in kaart te brengen tijdens de intake.

 

Hoe sneller je begint met revalideren, hoe eerder je herstelt. Maak dus snel een afspraak om de klacht te beoordelen en een plan van aanpak te laten maken.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over je Quadriceps klachten, neem dan contact met ons op.

Revalidatie

Jouw revalidatie is specifiek gericht op de door jou zelf gestelde doelen. In de eerste fase gaat het om het onder controle krijgen van de pijn en een normaal looppatroon weer terug te krijgen. Alle activiteiten die je pijnvrij kunt uitvoeren zijn toegestaan en zorgen zelfs voor een versneld herstel. Pijnsignalen betekenen het vermijden van activiteit.
Als de pijn onder controle is en je pijnvrij kunt lopen kan worden begonnen met het verbeteren van de lenigheid van de spier en het optimaliseren van de kracht. We voeren een krachttest uit waarbij de quadriceps en de hamstrings getest worden. Als er voldoende kracht is kan worden begonnen met sport-specifieke oefeningen om uiteindelijk klachtenvrij weer te kunnen sporten. Als de test nog spierzwakte laat zien wordt het oefenprogramma aangepast

Intake

Tijdens de intake wordt jouw quadricepsprobleem in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarin staat wat de beste behandeling is voor jou.

Behandeling

Wanneer je quadricepsklachten hebt word je volgens ons zorgplan behandeld. Het zorgplan is speciaal ontwikkeld voor quadricepsklachten en laat goede resultaten zien.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geëvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Behandelingen bij quadricepsklachten

Na de intake kan worden besloten een echo van je hamstrings te maken om te beoordelen of er schade is aan het spierweefsel of het peesweefsel van de quadriceps. Tevens kan worden overwogen worden taping toe te passen. Veelal is oefentherapie de voor de hand liggende behandelstrategie. Dit kan al snel na het ontstaan van de quadricepsklacht.
Er zal een krachttest worden uitgevoerd (isokinetische test) om te bepalen waar je staat in je revalidatie. Vervolgens wordt de revalidatie toegespitst op eventuele tekortkoming. Daarna wordt toegewerkt naar het hervatten van het sporten.

Bovenbeenklachten - Quadriceps - 01

Andere bovenbeenklachten

Bovenbeenklachten - Hamstring - 01

Hamstringklachten

Meer weten over de revalidatie bij hamstringklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.