Hamstringklachten

Fysioplein is de specialist in de regio Den Haag, Delft en Rotterdam op het gebied van revalidatie bij hamstringklachten.
Meer over hamstringklachten

Meer weten over de revalidatie bij hamstringklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Behandeling van klachten aan de hamstrings

Het behandeltraject bij hamstringklachten is sterk afhankelijk van de ernst van de klacht en het ontstaan. Lees meer op deze pagina.

Ik wil een afspraak maken

Heb je last van je hamstring(s)? Maak hier een afspraak.

Heb je last van je hamstrings?

Hamstringklachten zijn een veel voorkomende klacht bij sporters. Hamstringklachten kunnen bijvoorbeeld ontstaan tijdens een sprint en uiten zich in een stekende pijn. Daarnaast kunnen hamstringklachten ontstaan als gevolg van een overrekking.

 

Een scheurtje in het spierweefsel herstelt sneller dan een scheurtje in het peesweefsel. Een hamstringklacht die er tijdens een sprint ‘inschiet’ is relatief eenvoudiger te behandelen dan een hamstringblessure, waarbij overrekking de oorzaak is.

 

Om hamstringklachten goed in kaart te brengen bestaan er verschillende kracht- en rektesten, maar ook een echo van de hamstring kan veel inzicht verschaffen in het type aandoening.

 

Indien noodzakelijk maken we ook echo van je hamstring.
Hamstringklachten kunnen ook uit de rug komen. Het is om die reden belangrijk ook de rug goed in kaart te brengen tijdens de intake.

 

Hoe sneller je begint met revalideren, des te sneller je herstelt. Maak een afspraak om de klacht te beoordelen en een plan van aanpak te laten maken.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over je Hamstringklachten, neem dan contact met ons op.

Revalidatie

Jouw revalidatie is specifiek gericht op de door jouzelf gestelde doelen. In de eerste fase gaat het om het onder controle krijgen van de pijn en het terugkrijgen van een normaal looppatroon. Alles dat je pijnvrij kunt doen is toegestaan en heeft een positieve invloed op het herstel. Pijn is een signaal om activiteit te vermijden.
Als de pijn onder controle is en lopen pijnvrij lukt, kan worden begonnen met het verbeteren van de lenigheid van de spier en het optimaliseren verbeteren van kracht. Daartoe voeren we een krachttest uit, waarbij de quadriceps en de hamstrings worden getest. Als de kracht naar behoren is kan worden begonnen met sport-specifieke oefeningen met als doel weer klachtenvrij te kunnen sporten. Als de test spierzwakte toont wordt het oefenprogramma aangepast.

Intake

Tijdens de intake wordt jouw hamstringprobleem in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarin staat wat de beste behandeling is voor jou.

Behandeling

Wanneer je hamstringklachten hebt word je volgens ons zorgplan behandeld. Het zorgplan is speciaal ontwikkeld voor hamstringklachten en laat goede resultaten zien.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geëvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Behandelingen bij hamstringklachten

Na de intake kan worden besloten een echo van je hamstring te maken om te beoordelen of er schade is aan het spierweefsel en/of peesweefsel van de hamstring. Tevens kan worden overwogen worden taping toe te passen. Veelal is oefentherapie de voor de hand liggende behandelstrategie. Daarmee kan snel na het ontstaan van de blessure worden begonnen.
Er wordt een krachttest (isokinetische test) uitgevoerd om te bepalen waar je staat in je revalidatie. Vervolgens wordt toegewerkt naar de eventuele hervatting van sport.

Bovenbeenklachten - Hamstring - 01

Andere bovenbeenklachten

Bovenbeenklachten - Quadriceps - 01

Quadriceps klachten

Meer weten over de revalidatie bij quadricepsklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.