Voetoperaties

Fysioplein is de specialist in de regio Den Haag, Delft en Rotterdam op het gebied van revalidatie na een voetoperatie.
Meer over voetoperaties

Meer weten over revalidatie na een voetoperatie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Behandeling van voetklachten na een operatie

Het behandeltraject na een voetoperatie is sterk afhankelijk van het beleid van de chirurg na de operatie en het type operatie dat is uitgevoerd. Daarnaast speelt de periode van immobilisatie (gips of spalk) een grote rol in de duur van de revalidatie.

Ik wil een afspraak maken

Heb je een voetoperatie gehad en mag je van de chirurg beginnen met revalideren? Maak hier een afspraak.

Heb je een voetoperatie gehad ?

Als je een voetoperatie hebt gehad is het belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen met fysiotherapie. Uiteraard moet de chirurg hiervoor toestemming geven na de operatie. Soms mag je pas later beginnen omdat de structuren die zijn geopereerd nog niet belast mogen worden.

 

De revalidatie na een voetoperatie is gericht op afname van zwelling en pijn en op de beweeglijkheid van de voet. Die beweeglijkheid is belangrijk om uiteindelijk weer in je dagelijkse leven en sportbeoefening zo min mogelijk beperkingen te ervaren.
Bij een hallux valgus-correctie wordt de grote teen recht(er) gezet waardoor het gewrichtje minder belast wordt en de pijnklachten afnemen.

 

Vaak is de grote teen naar binnen gegroeid: dit geeft pijn in het gewricht. Als niet de stand van de grote teen het probleem is, maar er pijnklachten zijn in het gewricht op basis van (beginnende) slijtage van het gewrichtje, kan de chirurg kiezen voor een cheilectomie. Dit betekent dat het gewrichtje wordt schoongemaakt waardoor de beweeglijkheid verbetert en de pijnklachten afnemen.

 

De duur van de revalidatie na deze operaties is afhankelijk je doelen en wanneer je kunt beginnen met de revalidatie.
Bij breuken in de voet moet er soms worden geopereerd om de breuk goed te laten helen. Als dit niet nodig is en gips afdoende is, kan met revalidatie worden begonnen als de chirurg toestemming geeft.

 

Ook zien wij geregeld patiënten bij wie Morton’s neuroom tussen de tenen is verwijderd. Het revalidatietraject is vergelijkbaar met het herstel na een hallux valgus correctie.

 

Wanneer sporten, waarbij hardlopen noodzakelijk is, je doel is zal er kritisch gekeken worden naar je sportschoenen. Er wordt een loopanalyse uitgevoerd dat resulteert in een schoenadvies. Goed schoeisel is de basis van het looppatroon en kunnen een belangrijke bron zijn van het ontwikkelen van voetklachten.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over je Voetoperaties, neem dan contact met ons op.

Revalidatie

Jouw revalidatie is specifiek gericht op de door jouzelf gestelde doelen. In de eerste fase gaat het om het onder controle krijgen van de pijn en zwelling en het verbeteren van de bewegelijkheid van de voet. Daarna moet de belastbaarheid van de voet worden verbeterd. Tenslotte wordt er sport-specifiek getraind.

Intake

Tijdens de intake wordt jouw voetprobleem in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarin staat wat de beste behandeling is voor jou.

Behandeling

Wanneer je aan je voet geopereerd bent word je volgens een van onze zorgplannen behandeld. Het zorgplan is speciaal ontwikkeld voor voetklachten na een operatie en laat goede resultaten zien.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geëvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Behandelingen na een voetoperatie

Na een voetoperatie zal er veel geoefend gaan worden in onze oefenzaal om aldus de beweeglijkheid van de voet te verbeteren en kracht op te bouwen. Daarbij kan worden besloten jouw voet te tapen of door manueel therapie of het Mulligan concept te behandelen.

Voetklachten - voetoperaties - 01

Andere voetklachten

Voetklachten - voetoperaties - 01

Voetoperaties

Meer weten over revalidatie na een voetoperatie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Voetklachten - Hielspoor - 01

Hielspoor

Meer weten over revalidatie na een hielspoor? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.