Heupartrose

Fysioplein is de specialist in de regio Den Haag, Delft en Rotterdam op het gebied van revalidatie bij slijtage (artrose) van de heup.
Meer over je revalidatie bij slijtage (artrose) van de heup

Meer weten over de revalidatie bij slijtage (artrose) van de heup? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Behandeling van artrose van de heup

Bij artrose van de heup gaan we in elk geval zes weken met jou oefenen om de belastbaarheid van de heup te vergroten en vat te krijgen op de pijnklachten Indien de therapie aanslaat kan dit verlengd worden met nog eens 6 weken.

Ik wil een afspraak maken

Vermoed je artrose van de heup? Maak hier een afspraak om te bepalen wat er aan de hand is.

Heb je het vermoeden dat je slijtage (artrose) aan je heup hebt?

Heb je het gevoel dat je heupartrose hebt? Of is door een röntgenfoto of een arts vastgesteld dat je artrose aan de heup hebt?
Er is dan vaak sprake van de volgende symptomen: nachtpijn, waarbij je geregeld wakker wordt van de pijn. Een tweede kenmerk van artrose is pijn bij belasting van de heup tijdens wandelen en traplopen. Ook is de beweeglijkheid van de heup vaak fors afgenomen, vooral bij rotaties van de heup.
Wat kan fysiotherapie voor je betekenen? Bij slijtage is het raadzaam te beginnen met fysiotherapie. Gekeken wordt of de belastbaarheid van de heup verbeterd kan worden en je je dagelijkse dingen weer kunt doen. Wanneer dit onvoldoende resultaat geeft kan worden overwogen je door de huisarts te laten verwijzen naar een orthopeed om de heup verder te beoordelen en een plan van aanpak te maken.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over je Heupartrose, neem dan contact met ons op.

Revalidatie

Er wordt voor jou een trainingsprogramma op maat gemaakt om de belastbaarheid van de heup te verbeteren en de klachten te verminderen.

Intake

Tijdens de intake wordt jouw heupprobleem in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarin staat wat de beste behandeling is voor jou.

Behandeling

Wanneer je heupartrose hebt word je volgens een van onze zorgplannen behandeld. Dit zorgplan is speciaal ontwikkeld voor heupklachten en laat goede resultaten zien.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geëvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Heupklachten

Veel tijd wordt besteed aan oefentherapie in de oefenzaal. Dat gebeurt in groepsverband met maximaal drie mensen per groep.

Heupklachten - Heupartrhose - 01

Behandelingen tijdens de revalidatie bij slijtage (artrose) van de heup

Veel tijd wordt besteed aan oefentherapie in de oefenzaal. Dat gebeurt in groepsverband met maximaal drie mensen per groep.

Andere heupklachten

Schouderklachten - Peesruptuur - 01

(Gedeeltelijk) gescheurde schouderpees

Meer weten over de behandeling van een gescheurde schouderpees? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Onderbeenklachten - Shin Split - 01

Shin-splintklachten (scheenbeenvliesontsteking)

Meer weten over de revalidatie bij shin-splintklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Schouderklachten - Peesruptuur - 01

Peesontsteking

Meer weten over de revalidatie bij tendinitisklachten of gedeeltelijk gescheurde pezen rond de schouder? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Bovenbeenklachten - Quadriceps - 01

Quadriceps klachten

Meer weten over de revalidatie bij quadricepsklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Heupklachten - 01

Heup- en liesklachten

Enkelklachten - enkeloperatie - 01

Enkeloperatie

Meer weten over revalidatie na een enkeloperatie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Enkelklachten - Enkeldistorsie - 01

Verzwikte enkel (enkeldistortie)

Meer weten over revalidatie na een enkeldistorsie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Enkelklachten - Enkelbreuk - 01

Enkelbreuk

Meer weten over revalidatie na een enkelbreuk? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Onderbeenklachten - Kuitblessures(kuitklachten) - 01

Kuitklachten (zweepslag)

Meer weten over de revalidatie bij kuitklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Bovenbeenklachten - Hamstring - 01

Hamstringklachten

Meer weten over de revalidatie bij hamstringklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Bovenbeenklachten - 01

Spierklachten in het bovenbeen

Vaak zitten de klachten in de hamstrings (achterkant bovenbeen) of aan de voorzijde van het bovenbeen (quadriceps). Heb je last van liesklachten, klik dan hier

Onderbeenklachten - 01

Klachten in het onderbeen

Vaak zitten de klachten in de kuitspier, waarbij veel mensen aangeven dat het “er in geschoten is” tijdens een sprint. Ook kun je last hebben van je scheenbenen. Dit noemen wij shinsplint of scheenbeenvlies ontsteking.

enkelklachten - 01

Enkelklachten

Voetklachten - 01

Voetklachten

Heb je voetklachten (voetpijn, vergroeiing van de grote teen/hallux valgus, vragen over inlegzolen), neem contact met ons op. Staat jouw klacht niet in onderstaand rijtje? Informeer wat wij voor je kunnen betekenen.

armklachten - 01

Armklachten

Rugklachten - 01

Rugklachten

Schouderklachten - 01

Schouderklachten

Heb je last van je schouder, schouder uit de kom of bursitis, dan gebruiken we echografie om de beschadiging te bepalen. Staat jouw schouderklacht niet in onderstaand rijtje? Ook dan kunnen wij jou helpen.

Nekklachten - 01

Nekklachten

knieklachten - 01

Knieklachten

specifieke klacht - Enkelklachten - achillespeesruptuur - 01

Achillespeesklachten

Wil je meer weten over revalidatie bij achillespeesklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Voetklachten - voetoperaties - 01

Voetoperaties

Meer weten over revalidatie na een voetoperatie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Heupklachten - Heupartrhose - 01

Slijtage (artrose) van de heup

Meer weten over de revalidatie bij slijtage (artrose) van de heup? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Knieklachten - kniedistorsie - 01

Verdraaide of verrekte knie

Bij een kniedistorsie is het belangrijk de knie te laten onderzoeken om letsel uit te sluiten. Voor meer informatie over een verdraaide knie klik hier.

Knieklachten - meniscusaandoeningen - 01

Meniscusklachten

Meer weten over de revalidatie bij meniscusklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.