Fysioplein werkt met Fysiomanager

Fysioplein heeft besloten over te stappen op een nieuw Elektronisch Patiëntendossier (EPD), met als doel uiteindelijk een betere ondersteuning te kunnen bieden aan de patiënten.

Uit de personeelsgesprekken 2023 van Fysioplein kwam naar voren dat de toenmalige manier van werken daardoor erg traag was en de computer vaak vast liep. De toenmalige werkwijze van Fysioplein werd gekenmerkt door traagheid en frequente computerproblemen, wat resulteerde in frustratie en dubbelwerk voor medewerkers. Met afzonderlijke systemen voor de agenda en dossiervorming op een lokale server, was het geen verrassing dat er behoefte was aan vernieuwing.

Om deze redenen, besloten drie collega’s van Fysioplein op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden voor het EPD. Na zorgvuldige gesprekken en een grondige analyse van verschillende opties, waaronder Fysiomanager, werd besloten om een samenwerking aan te gaan met dit platform.

Fysiomanager bood niet alleen een geavanceerd EPD aan, maar ook de mogelijkheid om te werken in een veilige online omgeving. Deze overstap op een geïntegreerd systeem bracht niet alleen voordelen voor interne processen met zich mee, maar opende ook de deur naar samenwerkingen met andere bedrijven zoals Physitrack, Zorgmail en relevante keurmerken.

Een bijzonder aspect van de samenwerking met Fysiomanager was de integratie met MijnZorgtoegang.nl, een beveiligd platform dat patiënten de mogelijkheid biedt om online afspraken in te plannen en vragenlijsten in te vullen. Dit leidde tot een meer gestroomlijnde intakeprocedure, waarbij meer tijd beschikbaar was voor daadwerkelijke behandelingen tijdens afspraken.

Op 18 maart 2023 bezocht het team van Fysiomanager Fysioplein op het Sweelinckplein om een diepgaande uitleg te geven over het nieuwe EPD. Medewerkers kregen uitgebreide training over het gebruik van Fysiomanager, wat werd gevolgd door een periode van oefening in een online oefenomgeving tot aan de conversie op 2 mei. Als aanvulling organiseerden drie collega’s op 23 april een workshop over dossiervorming, waardoor alle medewerkers nu op dezelfde wijze dossiers kunnen opstellen.

Voordelen van het gebruik van Fysiomanager voor de patiënten:

1: In de app of via de browser kan de patiënt bij Mijnzorgtoegang, nadat u een account heeft gemaakt, online vragenlijsten invullen. Dit scheelt de patiënt tijd tijdens de intake waardoor er meer tijd overblijft voor het behandelen.

2: Onze patiënten kunnen in Mijnzorgtoegang een overzicht vinden van de gemaakte afspraken. Hierdoor hoeft de patiënt niet meer te zoeken naar een e-mail voor de exacte tijd van uw afspraak.

3: Onze patiënten ontvangen naast een afspraakbevestiging ook een herinnering 48 uur voordat de afspraak plaatsvindt. Zo heeft de patiënt voldoende tijd om 24 uur voor de afspraak te annuleren of te verplaatsen. 

4: Onze patiënten kunnen vanuit de afspraak bevestigingsmail direct de afspraak in uw eigen digitale agenda zetten. 

Voor Fysioplein zelf betekent de overstap naar Fysiomanager een significante vermindering van onnodige telefoontjes, zoals afspraken vergeten of annuleren. Standaard afspraakbevestigingen en herinneringen 48 uur van tevoren hebben bijgedragen aan het verminderen van no-shows.

Al met al kijkt Fysioplein uit naar de voortzetting van de samenwerking met Fysiomanager, waarbij de focus ligt op het verbeteren van de kwaliteit van zorg en het optimaliseren van interne processen. 

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.