Covid-19 (Corona)

Covid-19 (Corona)

Covid-19 is de medische naam voor Corona, maar is hetzelfde ziektebeeld. De afgelopen twee jaar hebben veel mensen in Nederland COVID-19 opgelopen. De een heeft er weinig last van gehad, de ander heeft er lang mee getobd. Het kan zelfs zo zijn dat je opgenomen bent geweest in het ziekenhuis (intensive care of een verpleegafdeling).

Er zijn Nederland veel mensen die na een Covid-19 besmetting forse klachten houden. Er is dan sprake van een flink verminderde belastbaarheid, waardoor mensen in hun dagelijks leven, werk of sport worden beperkt. Als je na de besmettingsperiode ernstige klachten houdt noemen we dat long-COVID. Voor deze mensen is een Covid-19 herstelprogramma ontwikkeld.

Fysiotherapie heeft een belangrijke rol gekregen bij het herstel na een Covid-19 besmetting. Aan de hand van fysiotherapie wordt de belastbaarheid vergroot waardoor mensen weer in hun dagelijks leven, werk en sport kunnen participeren zonder beperkingen.

Om voldoende kennis op te doen heeft een aantal fysiotherapeuten van Fysioplein een cursus gevolgd om deze groep goed kunnen begeleiden. Indien noodzakelijk kunnen wij een externe ergotherapeut bij de revalidatie betrekken.

Heb je een Covid-19 besmetting opgelopen en is je belastbaarheid afgenomen, dan kunnen wij je helpen met het herstelproces.
Wil je bij ons komen revalideren na een Covid-19 besmetting? Maak hier een afspraak.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.