Hielspoor

Fysioplein is de specialist in de regio Den Haag, Delft en Rotterdam op het gebied van revalidatie bij hielspoor.
Meer over hielspoor (fasciitis plantaris)

Meer weten over revalidatie na een hielspoor? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Wil je meer weten over de behandeling van hielspoorklachten?

Wil je meer weten over de behandeling van hielspoorklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten

Ik wil een afspraak maken

Heb je last van hielspoor klachten? Maak hier een afspraak om te bepalen wat er aan de hand is.

Heb je hielspoorklachten ?

Hielspoorklachten presenteren zich aan de onderzijde van de voet ter hoogte van het hielbeen.
Het is een overbelastingklacht van de peesplaat die van de hak naar de voorvoet loopt en mede het voetgewelf bepaald.

 

Om van deze blessure af te komen dien je de belasting fors te verminderen. Het dragen van een zooltje kan klachten dopen laten afnemen. Wij kunnen je adviseren wat in jouw situatie de beste behandelstrategie is.

 

Behalve het verminderen van de belasting moet je tevens oefenen om de belastbaarheid van de voet te verbeteren, veelal rekoefeningen in combinatie met krachtoefeningen.

 

Ook belangrijk voor het herstel is het schoeisel. Schoenen die niet passen bij jouw type voet kunnen leiden tot hielspoorklachten. Bovendien heeft goed schoeisel een positieve invloed op andere klachten in de voet, de enkel, knie en heup.

 

Hielspoorklachten zijn goed te visualiseren aan de hand van echografie. In overleg met jou kan altijd een echo worden gemaakt.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over je Hielspoor, neem dan contact met ons op.

Revalidatie

Jouw revalidatie is specifiek gericht op de door jouzelf gestelde doelen. In de eerste fase gaat het om het onder controle krijgen van de pijn, vaak door een speciale tape-techniek. Daarna moet de belastbaarheid van de voet worden verbeterd. Tenslotte wordt er sport-specifiek getraind om uiteindelijk klachtenvrij weer te kunnen sporten en in dagelijks leven je activiteiten pijnvrij te kunnen uitvoeren.

Intake

Tijdens de intake wordt jouw voetprobleem in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarin staat wat de beste behandeling is voor jou.

Behandeling

De behandeling zal bestaan uit voorlichting, taping, echografie, rekken en krachttraining en een loopanalyse in combinatie met een schoenadvies.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geรซvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Behandelingen bij hielspoor

Om van je klachten af te komen is een aantal behandelingen mogelijk. Taping zorgt er voor dat de peesplaat tijdelijk wordt ontzien, waardoor deze kan herstellen. Daarna wordt er geoefend (rekken en krachttraining) om zo de belastbaarheid van de peesplaat te verbeteren. Uiteindelijk wordt er kritische naar jouw schoeisel gekeken worden om herhaling te voorkomen.
Om hielspoorklachten in kaart te brengen kan er besloten worden om een echo van je voet te maken.

Voetklachten - Hielspoor - 01

Andere voetklachten

Voetklachten - voetoperaties - 01

Voetoperaties

Meer weten over revalidatie na een voetoperatie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.