Polsbreuk

Fysioplein is de specialist in de regio Den Haag, Delft en Rotterdam op het gebied van revalidatie na een polsbreuk.
Meer over de revalidatie na een polsbreuk

Meer weten over de revalidatie na een polsbreuk? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Behandeling na een polsbreuk

Het behandeltraject na een polsbreuk is sterk afhankelijk van de aard van de breuk. Lees meer op deze pagina.

Ik wil een afspraak maken

Heb je je pols gebroken? Maak hier een afspraak.

Heb je je pols gebroken?

Als je je pols gebroken hebt is het van groot belang zo snel mogelijk te gaan beginnen met fysiotherapie. Vraag je behandelend arts wanneer dat kan. De arts bepaalt wanneer de pols โ€˜oefenstabielโ€™ is.
Bij een operatie wordt de breuk gestabiliseerd en begint het helingsproces, al dan niet in combinatie met gips.

 

Als de breuk voldoende geheeld is en de arm uit het gips kan, wordt begonnen met fysiotherapie.
Onze eerste zorg gaat uit naar het verbeteren van de beweeglijkheid van de pols. Daarna wordt de belastbaarheid getraind..

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over je Polsbreuk, neem dan contact met ons op.

Revalidatie

Jouw revalidatie is specifiek gericht op de door jouzelf gestelde (sport)doelen.
De eerste fase van het herstel na een polsbreuk is gericht op het verbeteren van de beweeglijkheid van de pols aan de hand van oefentherapie. Ook manuele therapie, Mulligan concept en taping kunnen aanvullend worden ingezet.
De tweede fase bestaat uit oefentherapie om de belastbaarheid van de pols te vergroten. In deze fase wordt er getraind op krachtuithoudingsvermogen en kracht.
Vervolgens wordt getraind om op een verantwoorde manier weer je sport te kunnen hervatten, als dat jouw doel is. Daarbij is er aandacht voor explosiviteit zoals gooien en vangen.

Intake

Tijdens de intake wordt jouw klacht na een polsbreuk in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarin staat wat de beste behandeling is voor jou.

Behandeling

Wanneer je een polsbreuk hebt gehad word je volgens ons zorgplan behandeld. Het zorgplan is speciaal ontwikkeld voor deze klachten en laat goede resultaten zien.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geรซvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Behandelingen na een polsbreuk

Na de intake kan snel worden begonnen met oefentherapie en, indien noodzakelijk, het Mulligan concept en/of manuele therapie. Ook kan er voor wqorden gekozen je pols te tapen. Dry needling kan ingezet worden na een polsbreuk als er sprake is van een verhoogde spierspanning in de spieren rond het polsgewricht die de revalidatie vertraagd.

armklachten - polsbreuk - 01

Andere armklachten

armklachten - tennisarm:golfarm - 01

Tenniselleboog en golferselleboog

Meer weten over de revalidatie bij tennis- en golferselleboog? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

armklachten - elleboogbreuk - 01

Elleboogbreuk

Meer weten over de revalidatie na een elleboogbreuk? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.