Achillespeesklachten

Fysioplein is de specialist in de regio Den Haag, Delft en Rotterdam op het gebied van revalidatie bij achillespeesklachten.
Meer over een achillespeesklachten

Wil je meer weten over revalidatie bij achillespeesklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Behandeling van achillespeesklachten

Het behandeltraject bij achillespeesklachten is sterk afhankelijk van de duur van de klachten: is er sprake van een peesscheur waarvoor een periode van gips of bracing is voorgeschreven door de behandelend arts? Is of bijvoorbeeld de achillespees gehecht.

Ik wil een afspraak maken

Heb je achillespeesklachten? Maak hier een afspraak.

Heb je achillespeesklachten?

Bij achillespeesklachten is het aan te raden om de blessure snel te laten beoordelen. Het is belangrijk te weten of de klacht is ontstaan als gevolg van overbelasting of door een scheur in de achillespees. Bij overbelasting van de achillespees is er sprake van pijn op รฉรฉn specifiek punt in de achillespees met vaak een (zichtbare) verdikking van de pees. De meeste mensen geven (ochtend)stijfheid aan bij overbelastingklachten van de achillespees.

 

Indien noodzakelijk kan de mate van overbelasting in kaart gebracht worden met echografie. Ook kan met echografie worden bepaald of er sprake is van een achillespeesscheur (achillespeesruptuur). Fysioplein beschikt over een eigen echosysteem waardoor je niet elders een afspraak hoeft te maken.

 

Een gescheurde achillespees moet worden beoordeeld door een traumatoloog om het beste behandeltraject te bepalen. In beginsel zijn er twee behandelopties: een periode van gipsen/bracing of opereren (hechten van de achillespees). Nadien is fysiotherapie belangrijk om de beweeglijkheid van de enkel te herwinnen en de belastbaarheid van de achillespees te verbeteren.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over je Achillespeesklachten, neem dan contact met ons op.

Revalidatie

Jouw revalidatie is specifiek gericht op de door jouzelf gestelde doelen. In de eerste fase gaat het om het onder controle krijgen van de pijn en zwelling en het verbeteren van de bewegelijkheid achillespees. Daarna moet de belastbaarheid worden verbeterd. Tenslotte wordt er sport-specifiek getraind. De duur van de revalidatie is sterk afhankelijk van de mate van overbelasting en hoe lang de klachten al bestaan. Bij een gescheurde achillespees waar een periode van gips/bracing is voorgeschreven of de keuze is gemaakt om te opereren, duurt de revalidatie circa negen maanden.

Intake

Tijdens de intake wordt jouw achillespeesblessure in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarin staat wat de beste behandeling is voor jou.

Behandeling

Wanneer je enkelklachten hebt word je volgens een van onze zorgplannen behandeld. Het zorgplan is speciaal ontwikkeld voor enkelklachten na een distorsie en laat goede resultaten zien.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geรซvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Enkelklachten

Na de intake kan worden besloten een echo van je enkel te maken om te beoordelen of er schade is aan de enkelbanden of aan de pezen en spieren die de enkel aansturen. Tevens kan worden overwogen manueel therapie en/of taping toe te passen. Veelal is oefentherapie de voor de hand liggende behandelstrategie.

specifieke klacht - Enkelklachten - achillespeesproblemen - 01

Andere enkelklachten

Enkelklachten - enkeloperatie - 01

Enkeloperatie

Meer weten over revalidatie na een enkeloperatie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Enkelklachten - Enkeldistorsie - 01

Verzwikte enkel (enkeldistortie)

Meer weten over revalidatie na een enkeldistorsie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.