Vaak zitten de klachten in de kuitspier, waarbij veel mensen aangeven dat het โer in geschoten isโ tijdens een sprint. Ook kun je last hebben van je scheenbenen. Dit noemen wij shinsplint of scheenbeenvlies ontsteking.
Tijdens de intake kijkt de fysiotherapeut met jou naar de mogelijke oorzaak van de klacht en maakt vervolgens een herstelplan.
De behandeling is er op gericht om zo snel mogelijk je werk, sportbeoefening of andere activiteiten te hervatten.
Kuitklachten komen wij vaak tegen in de praktijk. Deze klachten komen door overbelasting of een plotselinge sportblessure. Het is van groot belang om tijdens de intake duidelijk te krijgen of het een spierblessure of een peesblessure (bijvoorbeeld achillespeesblessure) is.
Om dit goed in kaart te brengen kan er besloten worden om er een echo van te maken.
Naast kuitklachten zien wij ook veel scheenbeenklachten. Dit heet ook wel Shinsplint of scheenbeenvlies ontsteking. Het is van belang snel deze klacht te laten beoordelen om te voorkomen dat het een chronische klacht wordt, welke een lange revalidatie behoeft.
Voor bovenstaande klachten geldt: hoe eerder je begint aan je herstel, hoe sneller je weer je (sport)activiteiten kunt hervatten.
Speciaal voor patiรซnten met bovenstaande onderbeenklachten hebben wij een aantal zorgplannen ontwikkeld. Het zorgplan is een persoonlijk behandelplan, waarin jouw behandeltraject precies wordt afgestemd op je klachten.
Na het uitvoeren van een aantal testen en invullen van vragenlijsten wordt bepaald welk zorgplan voor jou het best geschikt is. Er zijn speciale test- en meetinstrumenten om de effecten van de behandeling in kaart te brengen. Daarnaast beschikken wij over een echosysteem om je spierklacht in kaart te brengen.
Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.
Tijdens de intake wordt jouw onderbeenklacht beoordeeld aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.
Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en met jou besproken. Daarin staat welke behandeling het beste is. Vervolgens wordt een planning gemaakt.
Bij onderbeenklachten word je volgens een van onze zorgplannen behandeld. Dit plan is speciaal ontwikkeld voor onderbeenklachten en kent goede resultaten
Op vaste tijdstippen word je getest om aldus je revalidatie in beeld te brengen. De uitkomst wordt geรซvalueerd, waarna het behandelplan eventueel wordt aangepast.
Tijdens de loopanalyse worden je oude schoenen beoordeeld. Je dient enkele keren voor de camera op en neer te lopen om je looppatroon te filmen en te analyseren. Vervolgens loop je enige malen voor de camera op blote voeten en, indien noodzakelijk, op gecorrigeerde schoenen om het verschil te beoordelen. Daarna wordt het looppatroon beeldje voor beeldje beoordeeld om te bepalen of er compensatie vanuit de voeten, knieรซn en/of heup/bekken plaatsvind en kan er een passend schoenadvies gegeven worden.
Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.