Hoge rugklachten

Fysioplein is de specialist in de regio Den Haag, Delft en Rotterdam op het gebied van revalidatie bij hoge rugklachten (klachten tussen de schouderbladen).
Wil je meer weten over hoge rugklachten?

Meer weten over de revalidatie bij hoge rugklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Wil je meer weten over de behandeling van hoge rugklachten?

Wil je meer weten over de behandeling van hoge rug? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Ik wil een afspraak maken

Heb je hoge rugklachten?

Last van hoge rugklachten?

Hoge rugklachten, of ook wel bovenrug-klachten genoemd, zijn klachten die zich in de meeste gevallen tussen de schouderbladen manifesteren. De bovenrug noemen we ook wel de thoracale wervelkolom, dat wil zeggen het deel van de wervelkolom dat tussen de nek en de onderrug ligt en  uit twaalf wervels bestaat. Aan elk van de twaalf wervels zijn twee ribben verbonden. 

 

Bij hoge rugklachten kan er, net als bij de lage rug en nek, sprake zijn van specifieke en aspecifieke klachten. Bij specifieke hoge rugklachten kan een duidelijke diagnose worden gesteld van, bijvoorbeeld, de Ziekte van Bechterev of de Ziekte van Scheuerman.

 

Bij aspecifieke hoge rugklachten is een duidelijke diagnose moeilijk te stellen. Deze vorm van hoge rugklachten komen het meeste voor. De klachten komen vaak door het disfunctioneren van de thoracale wervelkolom. Dit betekent dat de klachten waarschijnlijk afkomstig zijn van spieren en gewrichten, vaak als gevolg van langdurig een verkeerde houding of fysiek zwaar werk. Omdat dit deel van de wervelkolom een nauwe relatie heeft met de arm, nek en schouder ontstaan ook hier dikwijls problemen. 

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over je Hoge rugklachten, neem dan contact met ons op.

Revalidatie

Indien noodzakelijk word je behandeld door een manueel therapeut. Behalve manuele therapie wordt ook tijd besteed aan (huiswerk)oefeningen. Die moeten voor verbetering van de belastbaarheid van de rug gaan zorgen.

Intake

Tijdens de intake worden jouw hoge rugklachten in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarin staat wat voor jou de beste behandeling is.

Behandeling

Wanneer je hoge rugklachten hebt word je volgens een van onze zorgplannen behandeld. Dit zorgplan is speciaal ontwikkeld voor mensen met hoge rugklachten en laat goede resultaten zien.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geëvalueerd en het behandelplan waar nodig aangepast.

Behandelingen tijdens de revalidatie bij hoge rugklachten

Indien noodzakelijk word je behandeld aan de hand van manuele therapie, Mulligan concept of oefentherapie. Ook dry needling behoort tot de behandelopties. Je behandelend fysiotherapeut bespreekt met jou wat het beste is. Een deel van de behandeling bestaat uit voorlichting en huiswerkoefeningen om je rugklachten weer onder controle te krijgen en de belastbaarheid van de rug te optimaliseren.

Rugklachten - hoge rugklachten -01

Andere rugklachten

Rugklachten - lage rugklachten - 01

Lage rugklachten

Meer weten over de revalidatie bij lage rugklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Rugklachten - Ischias - 01

Ischias

Meer weten over de revalidatie bij Ischiasklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Rugklachten - SI-klachten - 01

S-I klachten

Meer weten over de revalidatie bij S-I gerelateerde klachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.