Ischias

Fysioplein is de specialist in de regio Den Haag, Delft en Rotterdam op het gebied van revalidatie bij ischias gerelateerde klachten.
Wil je meer weten over ischiasklachten?

Meer weten over de revalidatie bij ischiasklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Wil je meer weten over de behandeling van ischiasklachten?

Wil je meer weten over de behandeling van ischiasklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Ik wil een afspraak maken

Heb je ischiasklachten? Maak hier een afspraak om te bepalen wat er aan de hand is en wat de behandelmogelijkheden zijn.

Behandeling van ischiasklachten

De behandeling van ischias hangt af van de specifieke oorzaak van de ontsteking of druk op de zenuwbaan. De meeste rugklachten met uitstralende bil- en/of beenpijn herstellen in de eerste drie maanden. In 80 tot 90 procent van de gevallen is de oorzaak een hernia, maar ischias kan ook het resultaat zijn van stenose of het afglijden van een wervel (spondylolisthesis). Ook kunnen andere factoren oorzaak zijn van ischias. Na het bepalen van de oorzaak van de klachten kan er samen met jou een bijpassend behandelplan opgesteld worden. Fysioplein helpt de pijn sneller te verminderen, de beweeglijkheid te verbeteren en jouw rug weer onder controle te krijgen.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over je Ischias, neem dan contact met ons op.

Revalidatie

Indien noodzakelijk word je behandeld door een manueel therapeut. Behalve manuele therapie wordt ook tijd besteed aan (huiswerk)oefeningen. Die zorgen voor verbetering van de belastbaarheid van de rug.

Intake

Tijdens de intake wordt jouw lage rugprobleem (ischiasklacht) in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarin staat wat de beste behandeling voor jou is.

Behandeling

Wanneer je ischiasklachten hebt word je volgens een van onze zorgplannen behandeld. Dit zorgplan is speciaal ontwikkeld voor mensen met deze rugklachten en laat goede resultaten zien.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geëvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Behandelingen tijdens de revalidatie bij ischiasklachten

Indien noodzakelijk word je behandeld aan de hand van manuele therapie, Mulligan concept of oefentherapie. Ook dry needling behoort tot de behandelopties. Jouw behandelend fysiotherapeut bespreekt met jou wat de beste behandeloptie voor jouw klacht is. Een deel van de behandeling bestaat uit voorlichting en huiswerkoefeningen om je rugklachten weer onder controle te krijgen en de belastbaarheid van de rug te optimaliseren.

Rugklachten - Ischias - 01

Revalidatie bij ischiasklachten

Als wordt gekozen voor manuele therapie of Mulligan concept of dry needling wordt dit altijd ondersteund door huiswerkoefeningen om de belastbaarheid van de rug te optimaliseren en herhaling van rugklachten te voorkomen. Daarnaast worden adviezen gegeven hoe je dient om te gaan met de pijn, wat je zelf kunt doen en hoe herhaling te voorkomen.

Andere rugklachten

Rugklachten - lage rugklachten - 01

Lage rugklachten

Meer weten over de revalidatie bij lage rugklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Rugklachten - SI-klachten - 01

S-I klachten

Meer weten over de revalidatie bij S-I gerelateerde klachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Rugklachten - hoge rugklachten -01

Hoge rugklachten

Meer weten over de revalidatie bij hoge rugklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.