Lage rugklachten

Fysioplein is de specialist in de regio Den Haag, Delft en Rotterdam op het gebied van revalidatie bij lage rugklachten.
Wil je meer weten over lage rugklachten?

Meer weten over de revalidatie bij lage rugklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Wil je meer weten over de behandeling van lage rugklachten?

Wil je meer weten over de behandeling van lage rugklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Ik wil een afspraak maken

Heb je lage rugklachten? Maak hier een afspraak.

Behandeling van lage rugklachten

De behandeling van lage rugklachten is sterk afhankelijk van de duur van de klachten en factoren die mogelijk het herstel kunnen belemmeren. Een voorbeeld is dat de klachten al langer dan drie maanden aanwezig zijn – zie chronische lage rugpijn. Of dat er sprake is van een periode van langdurige stress door privéomstandigheden of werkdruk. Ook kunnen andere factoren een rol spelen in het niet of te traag herstellen van lage rugklachten.

Acute lage rugpijn

Vaak herstellen de klachten binnen enkele weken vanzelf. Er is geen sterk wetenschappelijk bewijs dat een behandeling herstel kan versnellen. Toch wordt geadviseerd de rugklachten te laten behandelen om vertraagd herstel te voorkomen. Het is van groot belang dat je weet hoe er met de rugklachten moet worden omgegaan. Wanneer je bijvoorbeeld onzeker of angstig bent over de belastbaarheid van jouw rug kan dit van negatieve invloed zijn op het herstel. Fysioplein kan jou ondersteunen door middel van het juiste advies, het verbeteren van de beweeglijkheid en het weer onder controle krijgen van jouw klachten.

Chronische lage rugpijn

Deze vorm van rugpijn ontwikkelt zich gemiddeld na drie maanden tijd. Hier is het zaak om ernstiger vormen van disfunctioneren te voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat de behandeling zich moet richten op meerdere facetten voor een blijvend resultaat met behulp van cognitieve functionele oefentherapie. Fysioplein helpt jou in de begeleiding van activiteiten, het begrijpen van de oorzakelijke factoren en het verbeteren van de fysieke en mentale belastbaarheid.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over je Lage rugklachten, neem dan contact met ons op.

Revalidatie

Indien noodzakelijk word je behandeld door een manueel therapeut. Behalve aan manuele therapie wordt ook tijd besteed aan (huiswerk)oefeningen die er voor moeten zorgen dat de belastbaarheid van de lage rug wordt verbeterd.

Intake

Tijdens de intake wordt jouw lage rugprobleem in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarin staat wat voor jou de beste behandeling is.

Behandeling

Wanneer je lage rugklachten hebt word je volgens een van onze zorgplannen behandeld. Dit zorgplan is speciaal ontwikkeld voor mensen met lage rugklachten en laat goede resultaten zien.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geëvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Behandelingen tijdens de revalidatie bij lage rugklachten

Indien noodzakelijk word je behandeld aan de hand van manuele therapie, Mulligan concept of oefentherapie. Ook dry needling behoort tot de behandelopties. Jouw behandelend fysiotherapeut bespreekt wat de beste behandeloptie voor jouw klacht is. Een deel van de behandeling bestaat uit voorlichting en huiswerkoefeningen om je rugklachten onder controle te krijgen en de belastbaarheid van de rug weer te optimaliseren.

Rugklachten - lage rugklachten - 01

Revalidatie bij lage rugklachten

Als wordt gekozen voor manuele therapie of Mulligan concept of dry needling wordt dit altijd ondersteund door huiswerkoefeningen om de belastbaarheid van de rug te optimaliseren en herhaling van klachten te voorkomen. Daarnaast worden adviezen gegeven worden hoe je met de pijn moet omgaan, wat je er zelf aan kunt doen en wat je moet doen om herhaling te voorkomen.

Andere rugklachten

Rugklachten - Ischias - 01

Ischias

Meer weten over de revalidatie bij Ischiasklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Rugklachten - SI-klachten - 01

S-I klachten

Meer weten over de revalidatie bij S-I gerelateerde klachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Rugklachten - hoge rugklachten -01

Hoge rugklachten

Meer weten over de revalidatie bij hoge rugklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.