Heupprothese

Fysioplein is de specialist in de regio Den Haag, Delft en Rotterdam op het gebied van revalidatie na een heupprothese.
Meer weten over de revalidatie na een heupprothese?

Meer weten over de revalidatie na een heupprothese? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Behandeling na een heupprothese

De duur van de behandeling na heupprothese is sterk afhankelijk van de doelen die jij jezelf stelt. Lees meer over de revalidatie op deze pagina.

Ik wil een afspraak maken

Heb je een operatie ondergaan waarbij een prothese is geplaatst of krijg je in de nabije toekomst een heupprothese? Maak hier een afspraak.

Heupprothese

Als jouw heup vergevorderde slijtage (artrose) vertoont en fysiotherapie heeft geen effect op je klachten, kan worden overwogen om operatief een heupprothese te plaatsen. De orthopedisch chirurg heeft de keuze uit twee operatieve mogelijkheden.
Er kan gekozen worden voor de dorso-laterale benadering waarbij de heup vervangen wordt vanaf de achterzijde (bil-regio) van het heupgewricht
Een tweede optie is de anterolaterale benadering waarbij de prothese geplaatst wordt vanaf de voorzijde van het heupgewricht.
Jouw behandelend arts zal in overleg met besluiten welke operatietechniek de beste oplossing is voor jouw heupprobleem. Na de operatie is het belangrijk binnen een week een afspraak te maken bij een van onze fysiotherapeuten. Zo kunnen we snel met jou aan de slag en werken aan het herstel van de beweeglijkheid van je heup en de belastbaarheid verbeteren.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over je Heupprothese, neem dan contact met ons op.

Revalidatie

Je revalidatie is specifiek gericht op de doelen die jij zelf stelt. De eerste fase is het onder controle krijgen van de pijn en zwelling en het verbeteren van de beweeglijkheid van de heup. Daarna volgt training om de belastbaarheid van de heup te vergroten om weer goed te functioneren in het dagelijks leven. Uiteindelijk zult u in dagelijkse activiteiten niet meer beperkt worden. Rotatie sporten zoals voetbal of hockey wordt afgeraden, maar tennis in een dubbelvorm is haalbaar.

Intake

Tijdens de intake wordt jouw heupprobleem in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarin staat wat de beste behandeling is voor jou.

Behandeling

Wanneer je heupprothese hebt gekregen word je volgens ons zorgplan behandeld. Dit zorgplan is speciaal ontwikkeld voor mensen die een heupprothese hebben gekregen en laat goede resultaten zien.

Meetmomenten

Op vaste tijdstippen worden testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geรซvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.

Behandelingen na een heupprothese

In beginsel worden individuele afspraken met je gemaakt. Zodra de heup het toelaat gaan we met jou in onze oefenzaal aan de slag. Dat gebeurt in groepsverband met maximaal drie mensen per groep.

Heupklachten - heupprothese - 01

Overige informatie na een heupprothese

Bij een heupprothese is het niet raadzaam intensief te sporten. Wandelen en fietsen behoren wel tot de mogelijkheden. Ook tennis (dubbelspel) is dikwijls mogelijk. Overige balsporten worden afgeraden omdat deze de kans vergroten op problemen met de prothese. Tijdens de revalidatie zal behalve oefentherapie ook worden gekeken naar jouw looppatroon en zal een afspraak voor een schoenadvies worden gemaakt

Andere heupklachten

Schouderklachten - Peesruptuur - 01

(Gedeeltelijk) gescheurde schouderpees

Meer weten over de behandeling van een gescheurde schouderpees? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Onderbeenklachten - Shin Split - 01

Shin-splintklachten (scheenbeenvliesontsteking)

Meer weten over de revalidatie bij shin-splintklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Schouderklachten - Peesruptuur - 01

Peesontsteking

Meer weten over de revalidatie bij tendinitisklachten of gedeeltelijk gescheurde pezen rond de schouder? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Bovenbeenklachten - Quadriceps - 01

Quadriceps klachten

Meer weten over de revalidatie bij quadricepsklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Heupklachten - 01

Heup- en liesklachten

Enkelklachten - enkeloperatie - 01

Enkeloperatie

Meer weten over revalidatie na een enkeloperatie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Enkelklachten - Enkeldistorsie - 01

Verzwikte enkel (enkeldistortie)

Meer weten over revalidatie na een enkeldistorsie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Enkelklachten - Enkelbreuk - 01

Enkelbreuk

Meer weten over revalidatie na een enkelbreuk? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Onderbeenklachten - Kuitblessures(kuitklachten) - 01

Kuitklachten (zweepslag)

Meer weten over de revalidatie bij kuitklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Bovenbeenklachten - Hamstring - 01

Hamstringklachten

Meer weten over de revalidatie bij hamstringklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Bovenbeenklachten - 01

Spierklachten in het bovenbeen

Vaak zitten de klachten in de hamstrings (achterkant bovenbeen) of aan de voorzijde van het bovenbeen (quadriceps). Heb je last van liesklachten, klik dan hier

Onderbeenklachten - 01

Klachten in het onderbeen

Vaak zitten de klachten in de kuitspier, waarbij veel mensen aangeven dat het โ€œer in geschoten isโ€ tijdens een sprint. Ook kun je last hebben van je scheenbenen. Dit noemen wij shinsplint of scheenbeenvlies ontsteking.

enkelklachten - 01

Enkelklachten

Voetklachten - 01

Voetklachten

Heb je voetklachten (voetpijn, vergroeiing van de grote teen/hallux valgus, vragen over inlegzolen), neem contact met ons op. Staat jouw klacht niet in onderstaand rijtje? Informeer wat wij voor je kunnen betekenen.

armklachten - 01

Armklachten

Rugklachten - 01

Rugklachten

Schouderklachten - 01

Schouderklachten

Heb je last van je schouder, schouder uit de kom of bursitis, dan gebruiken we echografie om de beschadiging te bepalen. Staat jouw schouderklacht niet in onderstaand rijtje? Ook dan kunnen wij jou helpen.

Nekklachten - 01

Nekklachten

knieklachten - 01

Knieklachten

specifieke klacht - Enkelklachten - achillespeesruptuur - 01

Achillespeesklachten

Wil je meer weten over revalidatie bij achillespeesklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Voetklachten - voetoperaties - 01

Voetoperaties

Meer weten over revalidatie na een voetoperatie? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Heupklachten - Heupartrhose - 01

Slijtage (artrose) van de heup

Meer weten over de revalidatie bij slijtage (artrose) van de heup? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Knieklachten - kniedistorsie - 01

Verdraaide of verrekte knie

Bij een kniedistorsie is het belangrijk de knie te laten onderzoeken om letsel uit te sluiten. Voor meer informatie over een verdraaide knie klik hier.

Knieklachten - meniscusaandoeningen - 01

Meniscusklachten

Meer weten over de revalidatie bij meniscusklachten? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Overige klachten?

Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.

Afspraak maken?

Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.