Meer weten over de revalidatie bij slijtage (artrose) van de heup? Lees verder op deze pagina of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.
Bij artrose van de heup gaan we in elk geval zes weken met jou oefenen om de belastbaarheid van de heup te vergroten en vat te krijgen op de pijnklachten Indien de therapie aanslaat kan dit verlengd worden met nog eens 6 weken.
Vermoed je artrose van de heup? Maak hier een afspraak om te bepalen wat er aan de hand is.
Heb je het gevoel dat je heupartrose hebt? Of is door een rรถntgenfoto of een arts vastgesteld dat je artrose aan de heup hebt?
Er is dan vaak sprake van de volgende symptomen: nachtpijn, waarbij je geregeld wakker wordt van de pijn. Een tweede kenmerk van artrose is pijn bij belasting van de heup tijdens wandelen en traplopen. Ook is de beweeglijkheid van de heup vaak fors afgenomen, vooral bij rotaties van de heup.
Wat kan fysiotherapie voor je betekenen? Bij slijtage is het raadzaam te beginnen met fysiotherapie. Gekeken wordt of de belastbaarheid van de heup verbeterd kan worden en je je dagelijkse dingen weer kunt doen. Wanneer dit onvoldoende resultaat geeft kan worden overwogen je door de huisarts te laten verwijzen naar een orthopeed om de heup verder te beoordelen en een plan van aanpak te maken.
Er wordt voor jou een trainingsprogramma op maat gemaakt om de belastbaarheid van de heup te verbeteren en de klachten te verminderen.
Tijdens de intake wordt jouw heupprobleem in kaart gebracht aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.
Na de intake wordt een behandelplan opgesteld en besproken. Daarin staat wat de beste behandeling is voor jou.
Wanneer je heupartrose hebt word je volgens een van onze zorgplannen behandeld. Dit zorgplan is speciaal ontwikkeld voor heupklachten en laat goede resultaten zien.
Op vaste tijdstippen worden testen afgenomen en vragenlijsten doorgenomen om jouw revalidatie te monitoren. De uitkomst wordt geรซvalueerd en het behandelplan eventueel aangepast.
Veel tijd wordt besteed aan oefentherapie in de oefenzaal. Dat gebeurt in groepsverband met maximaal drie mensen per groep.
Veel tijd wordt besteed aan oefentherapie in de oefenzaal. Dat gebeurt in groepsverband met maximaal drie mensen per groep.
Staat je klacht niet op onze site, neem contact met ons op. Aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek beoordelen wat er aan de hand kan zijn. Daarna kunnen we een plan van aanpak met jou opstellen.
Je kunt ons telefonisch/mail bereiken via onderstaand telefoonnummer of aanmeldformulier. Geef duidelijk aan om welke klacht het gaat. Dan maken wij een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut.